Girgensons izpelnās lielas "Sabres" trenera uzslavas

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Zemgus Girgensons
Zemgus Girgensons Foto: AP/LETA

Latviešu hokeja uzbrucējs Zemgus Girgensons izpelnījies lielas uzslavas no Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Bufalo "Sabres" galvenā trenera Ralfa Krīgera.

Girgensons sestdien guva vārtus NHL pirmssezonas pārbaudes mačā pret latviešu uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvēto Pitsburgas "Penguins".

"Kā varējām redzēt Pitsburgā, viņš guva vārtus, pateicoties kaislei un pārliecībai," NHL mājaslapā citēts Krīgers.

"Viņš bija lielisks," Girgensonu slavē treneris. "Viņš ir spēlētājs, kurš aizsardzībā paveic to, kas mums ir vajadzīgs."

Treneris arī piebilda, ka Girgensons ir drauds pretinieku vārtiem.

"Viņš allaž strādā par 100% no treniņa sākuma līdz beigām. Tāpēc viņš mačos spēlē samērā stabili," sacīja Krīgers. 

"Ir zināms, ko no viņa laukumā var gaidīt katrā maiņa. Viņš ir ļoti svarīgs spēlētājs mūsu komandā," uzsvēra "Sabres" galvenais treneris.

Girgensons cer, ka Krīgera spēles sistēma palīdzēs viņam atgūt pārliecību uzbrukumā. Latvijas uzbrucējam pirmās divas sezonas NHL bija rezultatīvākās viņa karjerā - attiecīgi 22 (8 vārti + 14 piespēles) un 30 (15+15) punkti.

Savukārt iepriekšējās četrās sezonās Latvijas hokejists nesasniedza 20 rezultativitātes punktu robežu - 18 (7 vārti + 11 piespēles), 16 (7+9), 15 (7+8) un 18 (5+13).

"Treneris mums dod nedaudz vairāk brīvības. Domā pats, strādā ar maiņas biedriem, lasiet viens otra spēli. Domāju, ka tas ir hokejs, kāds ir jāspēlē," sacīja Girgensons.

"Patīkami redzēt, ka puiši kļūst radošāki. Uzbrukumā vairāk viss atkarīgs no spēlētājiem. Būt radošam, strādāt vienam otra labā, atbrīvot vietu - ir jautri spēlēt šādu hokeju," teica Latvijas hokejists.

Pašlaik 60 gadus vecais Krīgers par "Sabres" galveno treneri tika apstiprināts pavasarī. Viņš amatā nomainījis Filu Hausliju.

Patlaban 25 gadus vecais Girgensons vasara pagarināja līgumu ar "Sabres" uz vienu sezonu.

Stenlija kausa izcīņā "Sabres" komanda nav iekļuvusi jau astoņus gadus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu