Tokijas Olimpiādes organizatori anulējuši 6900 biļetes

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Tokyo 2020
Tokyo 2020 Foto: Reuters/ScanPix

Tokijas Olimpiādes organizatori aizvadītajā nedēļā paziņoja, ka anulējuši 6900 biļetes, kas iegādātas ar interneta starpniecību, jo to pircēji reģistrējuši neīstus personu apliecinošus dokumentus.

"Tokijas spēļu rīkotāji pirmajā biļešu pārdošanas periodā secinājuši, ka aptuveni 30 000 cilvēki mēģinājuši biļetes iegādāties ar neīstu personu apliecinošu dokumentu," teikts paziņojumā. "Izmantojot nederīgu informāciju, kopumā tika iegādātas 6900 biļetes uz 150 dažādām sacensībām."

Kopējā biļešu vērtība tiek lēsta 1,6 miljonu ASV dolāru (nepilnu 1,5 miljonu eiro) vērtībā.

Vēl gan nav skaidrs, kas vainojams šajā nodarījumā, tomēr vietējie mediji vēsta, ka sacensību organizatoriem jau ir aizdomas par vienu konkrētu grupu.

Olimpiādes rīkotāji patlaban sadarbojas ar policiju un arī turpmāk pārraudzīs biļešu tirgošanas norisi.

Pirmais biļešu pārdošanas vilnis tika atklāts maijā, kad tās iegādāties varēja vienīgi Japānā dzīvojošie. Iedzīvotājiem, pērkot biļetes, internetā bija jāveic reģistrācija, papildus norādot, kur stadionā viņi vēlētos sēdēt.

Šajā vilnī tika pārdoti aptuveni 3,2 miljoni biļešu, bet augustā tika atklāts otrais vilnis tiem, kuri nepaspēja biļetes iegādāties iepriekš.

Biļetes uz Olimpiādi iespējams pārdot tālāk vienīgi caur oficiālo mājaslapu. Organizatori arī atklāja, ka ikviena biļete, kas pirkta no citurienes, Olimpiādē nebūs derīga.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu