Skotija sagādā Samoa regbistiem pirmo zaudējumu

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Skotijas vīriešu regbija izlase pirmdien Japānā svinēja pirmo uzvaru šā gada Pasaules kausa sacensībās.  

Skotija A apakšgrupas cīņā ar 34:0 (20:0) pārspēja Samoa, turnīra tabulā nostājoties blakus samoāņiem.

Uzvaru skoti praktiski nodrošināja jau pirmajā puslaikā, kad punktus guva četros dažādos veidos. Rezultātu ar soda sitienu atklāja Greigs Leidlovs, pēc tam divreiz skoti bumbu piezemēja ieskaites laukumā un realizēja abus realizācijas sitienus, bet punktu puslaikam ar dropgolu pielika Stjuarts Hogs. Tas deva 20:0 vadību pēc pirmā puslaika.

Otrajā puslaikā skoti guva punktus arī piektajā veidā. Divreiz tiesnesis Samoa regbista Eda Fidova rīcību novērtēja ar dzelteno kartīti, kas otrajā gadījumā pārauga sarkanajā, regbistam pametot laukumu pavisam. Abos gadījumos tiesnesis Samoa komandu sodīja ar tehnisko piezemējumu septiņu punktu vērtībā, un Skotija svinēja pirmo uzvaru Japānā ar 34:0.

A apakšgrupā pēc divām spēlēm vadībā ar deviņiem punktiem ir Japāna, seši punkti ir Īrijai, pa pieciem Samoa un Skotijai, bet tukšā pagaidām ir Krievija.

Pasaules kausa izcīņa regbijā norisināsies līdz 2.novembrim, par prestižo trofeju cīnoties planētas 20 spēcīgākajām izlasēm. Turnīra mačus tiešraidē translē Latvijas Televīzijas 7.kanāls.

No astoņām Pasaules kausa izcīņām trijās uzvarējusi Jaunzēlande, pa diviem tituliem ir Austrālijai un Dienvidāfrikas Republikai, bet viena trofeja ir Anglijai.

Pirms četriem gadiem turnīrs notika Anglijā, kur finālā Jaunzēlande ar 34:17 pārspēja Austrāliju.

Kāda no Āzijas valstīm Pasaules kausu regbijā uzņem pirmo reizi vēsturē, bet pēc četriem gadiem turnīrs notiks Francijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu