Trīs vieglatlēti Dohā aizstāv pasaules čempionu titulus (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Marija Lasickene
Marija Lasickene Foto: AFP/SCANPIX

Trīs vieglatlēti pirmdien pasaules meistarsacīkstēs Dohā pagarināja savu čempiona mandātu vēl vismaz uz diviem gadiem.

Trešo reizi pēc kārtas par čempioni augstlēkšanā kļuva zem neitrālo sportistu karoga startējošā Krievijas sportiste Marija Lasickene, kas pirmajā mēģinājumā pārvarēja 2,04 metrus. Viņa trīsreiz mēģināja pārvarēt 2,08 metru augstumā novietoto latiņu, kas būtu kopš 2011.gada Annai Čičerovai piederošā Krievijas rekorda labojums, taču šoreiz neveiksmīgi. Otro vietu ar trešajā mēģinājumā veiktajiem 2,04 metriem izcīnīja ukrainiete Jaroslava Mahučika, bet trešā ar pirmajā lēcienā pieveiktiem diviem metriem bija amerikāniete Vašti Kaningema.

Otro vietu ar trešajā mēģinājumā veiktajiem 2,04 metriem izcīnīja ukrainiete Jaroslava Mahučika, bet trešā ar pirmajā lēcienā pieveiktiem diviem metriem bija amerikāniete Vašti Kaningema.

5000 metros skriešanā uzvaru sadalīja divi Etiopijas skrējēji. Aizstāvot savu titulu, uzvarēja Muktars Edriss, kurš distanci veica 12 minūtēs un 58,85 sekundēs.

Viņš par 0,85 sekundēm apsteidza tautieti Selemonu Baregu. Trešo vietu ieņēma Somālijā dzimušais un Kanādu pārstāvošais Muhameds Ahmeds, kurš finišēja 13 minūtēs un 1,11 sekundēs.

Savu titulu aizstāvēja arī norvēģis Kaštens Varholms, kurš 400 metrus ar barjerām veica 47,42 sekundēs, par 24 sekundes simtdaļām apsteidzot amerikāni Raju Bendžaminu un par 61 simtdaļu - mājinieku Abderrahmanu Sambu.

DĀR skrējējas Kasteras Semenjas prombūtnē 800 metros uzvarēja ugandiete Halimaha Nakāji, finišējot ar jaunu valsts rekordu - minūte un 58,04 sekundes. Viņa apsteidza divas amerikānietes - Reivinu Rodžersu un Adžī Vilsoni, kas atpalika par attiecīgi 14 un 80 sekundes simtdaļām.

3000 metru kavēkļu skrējienā triumfēja kenijiete Beatrise Čepkoeča, kura distanci veica jauna sacensību rekorda laikā - astoņās minūtēs un 57,84 sekundēs.

Aiz viņas finišēja amerikāniete Emma Koburna, distanci veicot deviņās minūtēs un 2,35 sekundēs, un vāciete Geza Felicitasa Krauze, sasniedzot jaunu valsts rekordu - deviņas minūtes un 3,30 sekundes.

Likumsakarīgu uzvaru diska mešanā svinēja sezonas līderis zviedrs Dāniels Stols, kuram uzvarai pietika ar 67,59 metriem.

Otrajā vietā ierindojās jamaikietis Fedriks Dekrs ar 66,94 metriem, trešajā - austrietis Lukass Veishaidingers ar 12 centimetrus tuvāku raidījumu. Lietuviešu cerība olimpiskais čempions Audrjus Gudžus ar 61,55 metriem palika 12.vietā.

Pasaules čempionāts līdz 6.oktobrim norisināsies Kataras galvaspilsētā Dohā. Čempionāts notiks desmit dienas, sadalot medaļu komplektus 49 disciplīnās. 

Latviju šajās meistarsacīkstēs pārstāv 12 sportisti.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu