Latviešu motokrosa talanti guvuši spožus panākumus Eiropas kausa sacensībās Nīderlandē

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

28. un 29. septembrī Asenes trasē Nīderlandē paralēli Pasaules Nāciju motokrosam norisinājās arī 2019 YZ bLUcRU FIM Eiropas Kauss. Pirmo reizi sacensības norisinājās 65cc, 85cc un 125cc klasēm, pulcējot vairāk nekā 100 jauno sportistu no visas Eiropas. Latvijas vārdu šajās sacensībās nesa YZ65 klases braucējs Jēkabs Kubuliņš un YZ125 braucējs Mairis Pumpurs, abiem jaunajiem talantiem lieliski aizvadot prestižās sacensības uz saviem YAMAHA motocikliem.

Neraugoties uz motokrosam ne īpaši piemērotajiem laikapstākļiem, kuri nelutināja ne sportistus, ne līdzjutējus, pirmie pielijušajā trasē sestdien devās YZ65 ieskaites atlēti, kuriem pēcāk sekoja arī nedaudz vecākie YZ85 un YZ125 sportisti.

Divu jaunāko klašu superfināli notika sestdien.

YZ65 klases braucienā pārliecinošu uzvaru izcīnīja Jēkabs Kubuliņš, finišā apsteidzot tuvāko sekotāju par vairāk nekā 12 sekundēm. Kubuliņš jau brauciena sākumā izvirzījās vadībā, nosargājot izcīnīto pozīciju līdz pat rūtotā karoga sasniegšanai.

Pēc finiša jaunais sportists veltīja pateicības vārdus savai ģimenei un atbalstītājiem, liekot domāt, ka šis ir jaunā latvieša panākumiem bagātās karjeras sākums. Jāpiebilst, ka gan YZ65, gan YZ85 klašu pirmo trīs vietu ieguvēji un divi “wild-card” ieguvēji izcīnīja ielūgumus uz novembrī Spānijā notiekošo bLUcRU meistarklasi, kur jaunajiem atlētiem tiks sniegta iespēja apgūt jaunas prasmes un iemaņas, lai nākotnē veidotu spožu karjeru starptautiskā mērogā.

Foto: Publicitātes foto

Latvija tika pārstāvēta arī YZ125 ieskaitē, kur svētdien pie starta barjeras stājās Mairis Pumpurs.

Pēc lietus un negaisa, kas nedēļas nogalē pāršalca Asenes trasi, YZ125 braucienā pirmais starta līkumu pameta Pumpurs, kurš atradās līderpozīcijā visu braucienu un finišēja gandrīz minūti ātrāk nekā tuvākais konkurents.

Mairis bija gandarīts par paveikto un pēc finiša atzina, ka, lai gan laikapstākļi nelutināja, viņam veiksmīgi izdevās atrast pareizo braukšanas ritmu viltīgajā smilšu trasē. Arī YZ125 ieskaites sportistiem tiks dota iespēja apmeklēt Spānijā notiekošo treniņnometni, lai smeltos motivāciju un zināšanas no pieredzējušiem pasaules klases speciālistiem.

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu