"Ineos" un vēl 11 komandas iesniegs sūdzību pret UCI

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Vairāku šosejas riteņbraukšanas komandu pārstāvis "The Velon Bussines group" grasās iesniegt neuzticības sūdzību Eiropas komisijai pret Starptautisko Riteņbraukšanas savienību (UCI).

"The Velon Bussines group" pārstāv vairākas profesionālās riteņbraukšanas komandas, tostarp arī "Ineos", "UAE Team Emirates", kā arī Toma Skujiņa un drīzumā jau arī Emīla Liepiņa pārstāvēto "Trek-Segafredo".

Organizācijas sūdzības pamatā ir uzskats, ka UCI kavējusi "The Velon Bussines group" darbību. Tāpat UCI tiek pārmestas izmaiņas noteikumos, kas it kā veiktas tā, lai tās strādātu par labu viņiem pašiem. Eiropas komisija norādīja, ka šādi arī tiek ietekmēta sporta attīstība.

"Pēdējos gadus UCI ir centušies apstādināt "Velon" un citas komandas, kas uzsākušas dalību jaunajās sacīkstēs "Hammer Series"," teikts "Velon" paziņojumā.

Neviena no "Hammer Series" sacensībām nav iekļauta UCI Pasaules tūrē.

"Pēdējo 12 mēnešu laikā UCI ir izmantojuši savu varu un politisko ietekmi, lai bloķētu jebkādas "Velon" biznesa un arī citu komandu biznesa aktivitātes. Pie tam tas viss darīts nepieklājīgā manierē," vēstī paziņojums. 

Tikmēr UCI ziņu aģentūrai AFP atklāja, ka tā nav informēta par plānoto sūdzību.

"Īstenojot savu misiju, UCI ar visām ieinteresētajām personām un visu interesēs turpinās strādāt, lai ieviestu jaunu vīriešu profesionālās riteņbraukšanas organizāciju," pavēstīja UCI.

2018./19.gada sezonas kalendārā ir vairāk nekā 750 UCI rīkotās sacensības, bet jau vairākus gadus tajās piedalās arī vadošie Latvijas riteņbraucēji Skujiņš, Liepiņš un Krists Neilands.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu