Jaunzēlandes regbisti Pasaules kausa mačā grauj Kanādu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Jaunzēlandes regbisti
Jaunzēlandes regbisti Foto: AFP/SCANPIX

Jaunzēlandes vīriešu regbija izlase trešdien svinēja graujošu uzvaru Pasaules kausa mačā.

"All Blacks" B apakšgrupas duelī ar rezultātu 63:0 (28:0) sagrāva Kanādu.

Jaunzēlandieši jau pirmajā puslaikā nodrošināja sev bonusa punktu, pēc pirmajām 40 minūtēm atrodoties vadībā ar 28:0. Otrajā puslaikā Okeānijas komanda vēl piecas reizes nogādāja bumbu aiz gala līnijas, svinot graujošu uzvaru ar 63:0.

Uzvarētājiem ar diviem piezemējumiem izcēlās Breds Vēbers, bet ar astoņām realizācijām atzīmējās Ričijs Mo'Unga.

B apakšgrupā līdere pēc divām spēlēm ir desmit punktus iekrājusī Itālija, deviņi punkti ir Jaunzēlandei, piecus punktus guvusi Dienvidāfrikas Republika, bet bez punktiem ir Kanāda un Namībija.

Francijas regbisti trešdien svinēja savu otro uzvaru, ar rezultātu 33:9 (12:6) pārspējot ASV izlasi, kas šajā turnīrā cīnās bez panākumiem.

Francijas rindās ar sešiem punktiem rezultatīvākais bija Kamils Lopess, bet Baptists Serins pievienoja vēl piecus. Savukārt ASV izlasē Eidžejs Makgintijs izcēlās ar deviņiem punktiem.

Mača septītajā minūtē pēc Juana Hužē piezemējuma un Tomasa Ramosa precīzās realizācijas 7:0 panāca francūži, taču 11 minūtes vēlāk Makgintijs ar precīzi izpildītu soda sitienu guva pirmos punktus arī ASV komandā. Pirmā puslaika izskaņā vēl vienu piezemējumu ienesa francūži, bet ASV izlase realizēja vēl vienu soda sitienu.

Otrā puslaika vidū Makgintijs realizēja savu trešo soda sitienu, kas arī bija pēdējie punkti ASV izlasei, tikmēr Francijas izlase ienesa trīs piezemējumus, pēc kuriem arī precīzi izpildīja realizācijas.

Abas komandas PK spēlē C apakšgrupā, kur pirmo vietu ar desmit punktiem divās spēlēs ieņem Anglijas izlase, bet otrā ar deviņiem ir Francija, kamēr labāko trijnieku ar sešiem punktiem noslēdz Argentīna. Tālāk seko Tonga un ASV, kas palikušas bez punktiem.

Pasaules kausa izcīņa regbijā norisināsies līdz 2.novembrim, par prestižo trofeju cīnoties planētas 20 spēcīgākajām izlasēm. Turnīra mačus tiešraidē translē Latvijas Televīzijas 7.kanāls.

No astoņām Pasaules kausa izcīņām trijās uzvarējusi Jaunzēlande, pa diviem tituliem ir Austrālijai un Dienvidāfrikas Republikai, bet viena trofeja ir Anglijai.

Pirms četriem gadiem turnīrs notika Anglijā, kur finālā Jaunzēlande ar 34:17 pārspēja Austrāliju.

Kāda no Āzijas valstīm Pasaules kausu regbijā uzņem pirmo reizi vēsturē, bet pēc četriem gadiem turnīrs notiks Francijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu