Īrijas regbisti Pasaules kausā uzvar Krieviju un izvirzās grupas vadībā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Īrijas regbisti ceturtdien svinēja uzvaru Pasaules kausa mačā un nokļuva līderpozīcijās A apakšgrupā.

Īrija ar 35:0 (21:0) apspēlēja pastarīti Krievijas izlasi.

Jau pirmajā minūtē īriem izdevās veikt piezemējumu, izceļoties Robam Kērnijam. To atkārtot Īrijas izlasei pirmajā puslaikā izdevās vēl divreiz, vienmēr Džonijam Sekstonam pievienojot divus punktus ar realizācijas sitienu. Tas deva drošu vadību pēc pirmā puslaika ar 21:0.

Otrajā puslaikā laukumā vairs nedevās mača rezultatīvākais spēlētājs ar sešiem punktiem komandas kapteinis Sekstons, jo nebija tādas vajadzības. Īri veica vēl sešas maiņas, taču vēl divreiz piezemēja bumbu krievu ieskaites laukumā. Sekstonu teicami aizstāja Džeks Kārtijs, kurš divreiz bumbu raidīja vārtos ar realizācijas sitienu.

A apakšgrupas turnīra tabulas galvgalī tagad ar 11 punktiem trijās spēlēs izvirzījusies Īrija, divos mačos deviņus punktus sakrājusi mājiniece Japāna, pa pieciem punktiem - Skotija un Samoa, bet Krievija trijās spēlēs ir bez punktiem.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Fidži D apakšgrupas duelī ceturtdien ar 45:10 (7:3) uzveica Gruziju.

D apakšgrupā līdere ar deviņiem punktiem divos mačos ir Velsa, septiņus punktus trīs cīņās iekrājusi Fidži, seši punkti divās spēlēs ir Austrālijai, pie pieciem punktiem trīs mačos tikusi Gruzija, bet četri punkti divās spēlēs ir Urugvajai.

Pasaules kausa izcīņa regbijā norisināsies līdz 2.novembrim, par prestižo trofeju cīnoties planētas 20 spēcīgākajām izlasēm. Turnīra mačus tiešraidē translē Latvijas Televīzijas 7.kanāls.

No astoņām Pasaules kausa izcīņām trijās uzvarējusi Jaunzēlande, pa diviem tituliem ir Austrālijai un Dienvidāfrikas Republikai, bet viena trofeja ir Anglijai.

Pirms četriem gadiem turnīrs notika Anglijā, kur finālā Jaunzēlande ar 34:17 pārspēja Austrāliju.

Kāda no Āzijas valstīm Pasaules kausu regbijā uzņem pirmo reizi vēsturē, bet pēc četriem gadiem turnīrs notiks Francijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu