Biatlonists Sāmuelsons: Nevaru iedomāties, ka Krievija atkal varētu kļūt par daļu no pasaules sporta

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Sebastians Sāmuelsons
Sebastians Sāmuelsons Foto: AFP/SCANPIX

Olimpiskais čempions biatlonā zviedrs Sebastians Sāmuelsons asi kritizējis dopinga skandālus Krievijas sportā. Viņš nevar iedomāties, ka šī valsts atkal varētu kļūt par daļu no pasaules sporta. 

Viņš norāda uz ilgstošām nepilnībām Krievijas Antidopinga aģentūras (RUSADA) darbībā. 

"Krievijas sports ir jārekonstruē. Nekavējoties ir jāierobežo RUSADA tiesības. Es nespēju iedomāties, ka Krievija pārskatāmā nākotnē var būt starptautiskā sporta sastāvdaļa," šādu viedokli "Idrettspolitikk" pauda Sāmuelsons. 

Krievijas sports ilgstoši ir pasaules sporta melnajā sarakstā, bet ne visas starptautiskās federācijas liegušas šīs valsts sportistiem piedalīties starptautiska mēroga sacensībās. 

"IAAF visā šajā procesā bija nelokāmi: Krievijai nebija atļauts piedalīties nevienās sacensībās, izņemot dažus sportistus, kuri startēja neitrālā statusā. Tagad ir pienācis laiks visām citām starptautiskajām federācijām sekot šim piemēram," norāda Sāmuelsons. 

Biatlonists arī uzskata, ka stingrāku pozīciju attiecībā uz Krievijas sportu vajadzētu ieņemt Pasaules Antidopinga aģentūrai (WADA).

"Kas attiecas uz WADA, tad viņu autoritāte un uzticēšanās ir pilnībā zudusi. WADA Izpildkomitejas locekļiem, kuri nobalsoja par RUSADA atjaunošanu 2018. gada septembrī, vajadzētu atstāt savus amatus. Tikai pēc tam WADA varēs veikt tālo ceļu, lai atgūtu sportistu uzticību visā pasaulē," sacīja Sāmuelsons.

Sāmuelsons uzskata, ka lielu lomu pasaules sportā spēlē Krievijas nauda, bet tas nav pareizi pret pret atlētiem, kuri ir par tīru sportu. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu