"Wizards" galvenais treneris slavē Bertānu: Dāvis nav tikai viena trika ponijs

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Skots Brūkss
Skots Brūkss Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Vašingtonas "Wizards" saista lielas cerības ar Dāvi Bertānu. Komandas galvenais treneris Skots Brūkss norāda, ka latviešu snaiperis nav tikai viendimensionāls spēlētājs - spēj laukumā darīt dažādas lietas. 

"Es teicu vecākiem, ka kādu dienu spēlēšu NBA," kluba mājas lapā citēts Bertāns. "To sacīju pilnā nopietnībā, kādu dienu es būšu NBA. Viņi domāja, ka jokoju, vienkārši muļķīgas runas no puikas pilsētā, kurā dzīvo 3000 iedzīvotāju."

Savas karjeras pirmās trīs sezonas NBA Bertāns aizvadīja Grega Popoviča vadītajā Sanantonio "Spurs" vienībā. Ar katru nākamo sezonu viņš savu individuālo sniegumu spēja uzlabot. 

Nesen Popovičs pauda nožēlu, ka starpsezonā Bertāns maiņas darījuma rezultātā atstāja "Spurs" komandu. 

"Ar brāli uzaugām sporta zālē," stāsta Bertāns. "Bērnībā vienmēr gribēju izpildīt tālmetienus un centos pēc iespējas tos trāpīt grozā."

Tieši tālmetiens ir Bertāna spēcīgākais ierocis. Pagājušajā sezonā viņš realizēja 42,9% trīspunktu metienus. Sezonas laikā viņš vairākkārt atradās līgas precīzāko tālmetienu izpildītāju galvgalī un vēlējās piedalīties NBA Visu zvaigžņu spēles trīspunktu metienu konkursā, bet nesaņēma uzaicinājumu. 

Dāvis Bertāns
Dāvis Bertāns Foto: washwizards/Instagram

Paredzams, ka arī "Wizards" sastāvā viņam būs snaipera loma. Bertāns izpelnījies iesauku Latviešu Lāzers.

"Viņš ir labākais snaiperis, ar kādu man nācies strādāt," komplimentus Bertānam velta "Wizards" galvenais treneris Skots Brūkss. "Viņš nav tikai viena trika ponijs. Spēj darīt dažādas lietas laukumā - nav viendimensionāls. Bertāns māk ievadīt uzbrukumus, viņš labi darbojas aizsardzībā un perimetrā."

Savulaik Popovičs izteicās, ka Bertānam jāpiestrādā pie spēles aizsardzībā, ko viņš arī pilnveidoja un uzlaboja, iepriekšējā sezonā nereti sedzot pat pretinieku līderus. 

"Ja redzu, ka kāds partneris ir labā metiena pozīcijā, es piespēlēšu bumbu. Nenodomāšu, ka esmu labāks metējs, tāpēc man jāuzbrūk grozam. Tādai jābūt visas komandas mentalitātei. Kopš esam treniņos, to visi uzsver. Jādalās ar bumbu. Tad tā atnāks atpakaļ pie tevis. Tā veidojas komandas ķīmija, un tas palīdzēs arī aizsardzībā," uzskata Bertāns. 

Bertāns profesionālajā basketbolā aizvadīs jau 12. sezonu. 

"Wizards" mājas lapā Bertāns tiek raksturots kā nesavtīgs spēlētājs, ar lielu pieredzi, kurš spēj būt produktīvs. Viņam komandā būs būtiska loma 2019./2020. gada čempionātā. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

4️⃣2️⃣ DAYS feat. @dbertans_42

A post shared by Washington Wizards (@washwizards) on

Ziemeļamerikas basketbola eksperti nākamajā sezonā neredz vietu "Wizards" komandai izslēgšanas spēļu turnīrā. 

"Zinu, ka ar mums lielas cerības nesaista," teica Bertāns. "Bet ar mani ir tā: kad dodos laukumā, tad visi esam vienādās pozīcijās. Mērķis ir uzvarēt mačos. Zinu, ka spēlēsim labāk, nekā cilvēki no mums gaida. Mums ir šāda pārliecība."

Savas karjeras laikā Bertāns "Spurs" rindās starta piecniekā laukumā devies 28 mačos. Visticamāk, gaidāmajā sezonā viņš būs "Wizards" sākumsastāva spēlētājs. 

Pirmo pārbaudes spēli "Wizards", gatavojoties jaunajai sezonai, aizvadīs 7. oktobrī pret Ņujorkas "Knicks". 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu