"Čempionu brokastis" #4: 4000 km cilvēcības, ultragarās distances un dzīve uz velo

Gatis Kreceris
, Sporta žurnālists
CopyDraugiem X Whatsapp

Krišjānis Ratiniks jeb Velomens, kā viņu pazīst pašmāju velokopienā, daudz laika pavada uz divriteņa. Tā ir viņa sirdslieta. Piedalījies dažādu veidu sacensībās, bet pēdējā laikā vairāk darbojas, organizējot velo ceļojumus gan Latvijā, gan ārpus valsts robežām. "Čempionu brokastu" 4. epizodē par tēmām, kas saistītas ar būšanu uz velosipēda. 

2017. gadā Krišjānis Ratiniks un vēl divi latvieši piedalījās vienās no Eiropā grūtākajām velo sacensībām "Transcontinental Race" (TCR No.5), izcīnot augsto 16. vietu. Veicot aptuveni 4000 km garu distanci Beļģijā, Vācijā, Itālijā, Slovākijā, Rumānijā, un Grieķijā, viņš distancē pavadīja 12 diennaktis 11 stundas un 44 minūtes. Pats Krišjānis šīs sacensības, kuras ir kā viens etaps, nosauca par "4000 km cilvēcības". 

Pašu mājās Ratiniks piedalījies dažādās sacensībās, amatieru līmenī allaž būdams viens no favorītiem, tajā skaitā MTB sacensībās. 

Pēdējā laikā gan viņš vairāk darbojas kā velo ceļojumu organizators kā Latvijā, tā ārzemēs. Bet pārsvarā Eiropā. Ratinikam šajā ziņā ir milzīga pieredze, viņš pabijis 57 pasaules valstīs. Par mērķi uzstādījis katru gadu apmeklēt trīs sev jaunas valstis. 

Krišjānis gada laikā ar divriteni veic vairāk nekā 20 000 kilometru. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu