Lauris Daiders: Ja brālis ņems kulbā, vēl braukšu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Blakusvāģu ekipāža Jānis un Lauris Daiders piedalās Latvijas Grand Prix kvalifikācijas sacensības motocentrā ''Zelta Zirgs''.
Blakusvāģu ekipāža Jānis un Lauris Daiders piedalās Latvijas Grand Prix kvalifikācijas sacensības motocentrā ''Zelta Zirgs''. Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas kantētājs pasaules čempionātā motokrosā ekipāžām Lauris Daiders nākamsezon ar igauņu pilotu Kertu Variku kopā vairs nebrauks, bet ar brāli Jāni pie stūres vēl varētu startēt Latvijā un Igaunijas čempionātā, sarunā ar par nākotnes plāniem pastāstīja motosportists.

Pasaules čempionāta motokrosā ekipāžu klasē pilots igaunis Kerts Variks tieši sava kantētāja Laura Daidera 35.dzimšanas dienā 2.oktobrī savā "Instagram" profilā paziņoja, ka nākamsezon kopā brauks ar somu līdzbraucēju Lari Kunnasu, taču tas nav bijis nekas neplānots.

"Jau sezonas vidū Variku informēju, ka turpmāk vairs pasaules čempionātā nebraukšu un ka pilotam vajadzētu pamēģināt manā vietā somu," ierakstu komentēja Daiders. "Sezonu esam beiguši kā draugi. Ja vajadzēs, palīdzēšu jaunizveidotajam duetam, aizbraukšu līdzi uz treniņnometni un paskatīšos, ko var uzlabot, lai būtu progress. Tomēr pats vairs braukšu vien Latvijā un Igaunijas čempionātā, ja brālis Jānis ņems kulbā. Pilnīgi nost mest braukšanu uzreiz arī vēl negribas."

Iemesli karjeras beigšanai augstākā ranga mačos ir vairāki: "Negribu vairs būt tik ilgi prom no mājām. Lidošana un sacensības paņem daudz laika. Šoreiz pat finanses nav galvenais. Mājās gaida sieva un divi dēli. Viens iet skolā, otrs - bērnudārzā. Tēvs dzīvo tālāk un nevar palīdzēt, un nauda te neko nedod."

Otrs iemesls netieši saistīts ar dzimšanas dienu: "Grūti kļūst ar apkārtējiem cīnīties. Sacensties ar 20-22 gadus veciem kantētājiem nav vienkārši. Ja kantētājs nestrādā, kā vajag, labāk braukt uzreiz malā."

Šosezon vēl atlicis tikai starts Nāciju kausā, kas notiks 5. un 6. oktobrī Vācijā. "Man šīs sacensības pat it kā nebija plānos," stāsta Daiders. "Tomēr pārinieks palūdza, un braukšu. Varēja varbūt jau braukt ar somu kantētāju, taču divus gadus esam braukuši kopā, un noteikti saskaņa mums būs labāka nekā jaunizveidotam duetam."

Uz Berlīni Lauris Daiders devās piektdienas rītā. "Aiz labāko trijnieka kaut kur turpat igauņiem vajadzētu būt," prognozē Latvijas sportists. "Pirmo gadu Igaunijas komanda varētu būt tik spēcīga. Varbūt arī tāpēc Variks tik ļoti gribēja, lai braucu es."

2019.gada pasaules čempionātā ekipāža Variks/Daiders iekrāja 331 punktu un ieņēma sesto vietu. Par pasaules čempionu kopā ar nīderlandieti Etjēnu Baksu kļuva latviešu kantētājs Kaspars Stupelis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu