RFS neļauj "Riga" futbolistiem sākt čempionu svinības

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
RFS
RFS Foto: fkrfs.lv

"Rīgas Futbola skola" (RFS) futbolisti "Optibet" futbola virslīgas mačā izbraukumā ar 3:0 (1:0) pārspēja "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", saglabājot teorētiskas izredzes uz čempiona titulu.

Vārtus RFS labā guva Aleksandrs Solovjovs, Tomašs Šimkovičs un Alans Kvadio, bet Valmieras kluba labā izcēlās Mārcis Ērglis.

Vidzemes Olimpiskā sporta centra stadionā "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" cīnījās par iespēju tikt tuvāk Eiropas kausu zonai, bet RFS - par tiesībām vēl vismaz uz vienu kārtu pagarināt "Riga" kluba čempionu svinības.

Pirmā puslaika 25.minūtē vadībā RFS izvirzīja Solovjovs. Viņš pa ceļam uz soda laukumu apspēlēja mājinieku futbolistu un precīzi sita vārtu tālajā stūrī.

Mača turpinājumā vairāk uzbruka mājinieki, taču bumba pēc mājinieku kļūdas ielidoja viņu vārtos. Šunsuke Nakamura 78.minūtē iespēlēja bumbu savu vārtu priekšā Šimkovičam, kuram tik vien atlika kā apspēlēt vārtsargu - 2:0.

Valmierieši vēl saglabāja cerības glābt maču, taču viņu uzbrukumi beidzās ar trešo golu savos vārtos. 82.minūtē jautājumus par spēles uzvarētāju noņēma Kotdivuāras leģionārs Kvadio, raidot bumbu vārtos no soda laukuma, - 3:0.

"Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" 90.minūtē gan guva goda vārtus. Pēc stūra sitiena Toluvalase Arokodare uzvarēja gaisa divcīņā, pāradresējot bumbu trīs minūtes atpakaļ laukumā nākušajam Ērglim, kurš ar galvu raidīja bumbu vārtos - 1:3.

RFS uzvara nozīmēja, ka šodien "Riga" futbolisti, kuri šajā kārtā nespēlēja, vēl nevarēs sākt čempionu svinības.

Valmieras futbolisti iepriekšējā mačā ar 2:0 uzvarēja "Ventspili" un pārtrauca trīs neuzvarēto spēļu sēriju. Savukārt RFS divās no pēdējām trim virslīgas spēlēm katrā guvusi pa sešiem vārtiem. RFS serbu uzbrucējs Darko Lemajičs šosezon guvis 14 vārtus un soļo pretī virslīgas labākā snaipera titulam.

Šosezon iepriekšējās trīs savstarpējās virslīgas spēlēs divas uzvaras ir rīdziniekiem (2:0 un 1:0), bet viena - valmieriešiem (1:0). Abas komandas tikās arī Latvijas kausa astotdaļfinālā, kurā 2:1 uzvaru RFS komandai izrāva Lemajičs.

"Daugavpils" spēlēja neizšķirti 1:1 (1:1) ar "Ventspili", par punktu attālinoties no pārspēlēm par palikšanu virslīgā.

Vārtus mājiniekiem guva Namdi Činonso Ofors, bet viesiem - Romāns Mickevičs.

Vēl īsti spēle nebija sākusies, kad "Ventspils" izvirzījās vadībā ar skaistu Mickeviča sitienu šķērītē atmuguriski piektajā minūtē. Tomēr ilgi viesu prieki nebija. Jau nākamajā minūtē vispirms ar galvu vārtus pēc brīvsitiena guva Ofors, taču tika fiksēta aizmugure, un vārtu netika ieskaitīti. Tomēr desmitajā minūtē mājinieku leģionārs no Nigērijas Ofors savu panāca, iesitot golu no soda laukuma. Bumba pēc Ofora sitiena trāpīja pa kāju Dmitrijam Litvinskim, rikošetēja, un rezultāts kļuva 1:1.

Eduards Tīdenbergs pēc standartsituācijas izspēles trāpīja pa mājinieku vārtu stabu. 62.minūtē bumba vēlreiz pabija viesu vārtos, to pustukšā viesu "būrī" raidot uz maiņu laukumā nākušajam Kasparam Kokinam, taču arī šoreiz vārtu guvums netika fiksēts, jo mirkli iepriekš aizmugurē bija bijis Ofors. Spēles beigās laba iespēja izraut uzvaru bija Maksimam Toniševam. Viesu vārtsargs Konstantīns Mahnovskis jau bija atstājis vārtus, bet bumbai ceļā stājās "Ventspils" laukuma spēlētājs. Vārtu gūšanas momentu abām komandām netrūka, taču spēle beidzās neizšķirti 1:1.

"Ventspils" futbolisti virslīgā pirms šodienas spēles nebija uzvarējuši četrus mačus pēc kārtas, kamēr "Daugavpils" uzvaras garšu nebija izjutusi jau piecās cīņās. Kurzemniekiem neveiksmes liegušas nostabilizēties trešajā pozīcijā, bet latgaliešiem zaudējumi nav ļāvuši attālināties no pēdējās vietas. 

Diskvalifikāciju dēļ "Ventspilij" šajā duelī bija jāiztiek uzreiz bez trim uzbrukuma grupas futbolistiem - Kaspara Svārupa, Daniila Ulimbaševa un Jevgeņija Kazačoka.

Pirmajā aplī komandas cīnījās neizšķirti 1:1, bet pārējos divos ar 3:0 pārāki bija "Ventspils" futbolisti.

Citās šodienas spēlēs "Liepāja" mājās ar rezultātu 2:1 (2:0) pārspēja čempionāta pastarīti "Metta", bet Jūrmalas "Spartaks" mājās ar rezultātu 2:5 (0:2) kapitulēja "Jelgavai".

Ar 60 punktiem 27 spēlēs kopvērtējuma vadībā ir "Riga" komanda, bet par astoņiem punktiem mazāk ir 29 cīņas aizvadījušajai RFS. Tālāk ar 44 punktiem 29 spēlēs seko "Ventspils", bet 40 punkti 28 mačos ir "Spartaks" vienībai.

Vēl 38 punkti 28 mačos ir "Valmiera Glass"/ViA, bet 35 punktus 28 cīņās iekrājusi "Liepāja", kamēr 32 punkti ir "Jelgavai". Tikmēr 27 punkti 28 spēlēs iekrāti "Daugavpilij", bet pēdējā ar 24 punktiem 29 cīņās ir "Metta".

Šajā sezonā virslīgā startē deviņas komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības. 

Sezona noslēgsies 9.novembrī.

Sākot ar šo sezonu, par turnīra ģenerālsponsoru kļuvis uzņēmumu grupa "Optibet". Jaunais sadarbības līgums starp biedrību "Latvijas Futbola virslīga" un "Optibet Sporta bārs" noslēgts uz turpmāko divu sezonu periodu. Tāpat turnīram ir jauna vizuālā identitāte.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi kluba vēsturē par čempioni kļuva "Riga" komanda, aiz sevis atstājot "Ventspils" vienību, bet trešā bija RFS.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu