Liepiņš izcīna sesto vietu vienas dienas velobraucienā "Tour de l'Eurometropole"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Emīls Liepiņš
Emīls Liepiņš Foto: Wallonie Bruxelles komandas arhīvs

Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš no profesionālās kontinentālā līmeņa komandas "Wallonie - Bruxelles" sestdien Beļģijā notikušajā vienas dienas velobraucienā "Tour de l'Eurometropole" (UCI kat.1.1) izcīnīja augsto sesto vietu.

Dalībniekiem sestdien bija jāveic 176,7 kilometri bez pārlieku lieliem kāpumiem. Par uzvarētāju kļuva beļģis Pits Allegaerts no "Sport Vlaanderen - Baloise" komandas, finišējot ar laiku trīs stundas 47 minūtes un 50 sekundes. Uzvarētājs finišēja lielā grupā, kurā otro vietu izcīnīja Florians Senešals no Francijas ("Deceuninck - Quick Step"), bet uz zemākā pjedestāla pakāpiena kāpa uzvarētāja tautietis Jaspers Stujvens ("Trek - Segafredo").

Liepiņš finišēja sestajā vietā, finišu sasniedzot kopā ar uzvarētāju. Latvijas sportists bija vienīgais valsts pārstāvis šajā sacensībās, nopelnot 70 UCI punktus.

Pēdējo reizi, kāds no Latvijas sportistiem šajā braucienā startēja 2016.gadā, kad Aleksejs Saramotins nesasniedza finišu. 

Izcilākie panākumi Latvijas sportistiem šajā braucienā padevās 90.gadu vidū un beigās, kad 1995.gadā uzvaru izcīnīja Romāns Vainšteins, aiz sevis atstājot Tadeušu Riži, kurš pēc karjeras beigām pats atzina, ka lietojis dopingu. 

No 1992. līdz 1995.gadam Latvijas sportisti šajās sacensībās izcīnīja četras sudraba un divas zelta godalgas. Pirmais latvietis, kurš uzvarēja šajā braucienā bija Dainis Ozols, to paveicot 1994.gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu