Latvijas-Igaunijas basketbola līgā vairākās spēlēs pārsteidzoši rezultāti

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Džeimss Beitemons
Džeimss Beitemons Foto: BK "Ogre"/Facebook

"Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (PLIBL) sestdienas centrālajā mačā Ventspilī uzvaru "Ogrei" mača ar "Ventspili" galotnē nodrošināja Kaspara Bērziņa un Džeima Beitemona precīzie metieni.

"Ogre" Ventspilī svinēja uzvaru pār "Ventspili" ar 93:89 (22:24, 21:23, 24:24, 26:18).

Rezultatīvākais ogrēniešiem ar 23 punktiem, piecām atlēkušajām bumbām un četrām rezultatīvām piespēlēm bija Beitemons, "double-double" Bērziņam - 15 punkti un desmit atlēkušās bumbas, 12 punkti Rihardam Zēbergam un 11 - Rinaldam Sirsniņam, kuram arī četras piespēles.

Mājinieku rindās seši basketbolisti guva vismaz desmit punktus, taču tas nepalīdzēja uzvarēt. 15 punkti, pa četrām atlēkušajām bumbām un rezultatīvām piespēlēm, taču arī sešas kļūdas Ronaldam Zaķim, 14 punkti Linardam Jaunzemam, 13 punkti un piecas bumbas zem groziem - Raienam Luteram, 12 - Veslijam Vašpunam, kuram arī četras piespēles, 11 punkti un piecas piespēles - Mārcim Vītolam, bet desmit punkti - Mārim Gulbim.

Kaut arī 2:0 spēles sākumā panāca viesi, Kārlim Apsītim iemetot savus vienīgos punktus mačā, "Ogre" lielāko spēles daļu bija iedzinēju lomā. Lielāko pārsvaru ventspilnieki sasniedza trešās trešdaļas beigās, kad pēc Lutera divpunktnieka "Ventspils" izvirzījās vadībā ar 71:61.

Tomēr pēdējā ceturtdaļā ogrēnieši pretiniekus rezultātā noķēra un, skanot beigu signālam, sasniedza savu lielāko pārsvaru spēlē. Zaķis ar divpunktu metienu panāca 89:86, taču vairāk punktus mājiniekiem gūt nebija lemts. Bērziņš iemeta trīspunktu metienu un realizēja vienu soda metienu, bet Beitemons realizēja trīs no četriem soda metieniem un piecas sekundes pirms mača beigām izcīnīja atlēkušo bumbu.

Ventspilnieki iepriekšējā nedēļā cieta fiasko Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas kvalifikācijā, bet trešdien izgāza dusmas uz "Liepāju", Kurzemes derbijā svinot graujošu uzvaru 97:46. Turpretī ogrēniešiem sezonas sākums apvienotajā čempionātā bija daudz smagāks, jo tikai papildlaikā ar 85:83 tika pārspēta "Jūrmala"/"Betsafe" komanda.

Zīmīgi, ka iepriekšējās sezonas Latvijas-Igaunijas līgas čempiones "Ventspils" grožus pārņēmis Artūrs Visockis-Rubenis, kurš pavasarī aizveda "Ogri" līdz Latvijas čempionāta bronzas medaļām. Tikmēr pie "Ogres" stūres ir Nikolajs Mazurs.

Pēc šīs spēles "Ogre" ar divām uzvarām divos mačos kopā ar "VEF Rīga" un divām Igaunijas komandām Raplas "Avis Utilitas" un Pērnavas "Sadam" izvirzījusies līgas vadībā.

Svarīgu un nedaudz negaidītu panākumu Jūrmalas valsts ģimnāzijas sporta zālē izcīnīja Latvijas sieviešu izlases galvenā trenera Mārtiņa Gulbja vadītā "Jūrmala"/"Betsafe", kas ar 68:56 (20:20, 17:18, 13:4, 18:14) pārspēja Latvijas vīriešu izlases galvenā trenera Roberta Štelmahera vadīto Tallinas "Kalev"/"Cramo".

Pēc līdzīgas spēles pirmās daļas Jūrmalas basketbolisti otrajā puslaikā ieguva vadību, trešajā ceturtdaļā atļaujot viesiem gūt tikai četrus punktus, un vadību saglabāja līdz mača beigām.

Mājiniekiem 13 punktus un piecas bumbas zem groziem sakrāja Ervīns Jonāts, bet pa desmit punktiem guva Edgars Jeromanovs, kuram arī piecas rezultatīvas piespēles, un Kaspars Vecvagars. Viesu rindās bijušais jūrmalnieks Aigars Šķēle guva desmit punktus un piecreiz rezultatīvi piespēlēja, bet rezultatīvākais ar 13 punktiem bija Kristjans Kitsings.

Jūrmalnieki sezonu sāka ar zaudējumu pagarinājumā 83:85 "Ogrei", kamēr bijušā "Ventspils" stūrmaņa Štelmahera vadītā "Kalev"/"Cramo" savā pirmajā duelī ar 93:67 guva virsroku pār "Valga-Valka"/"Maks&Moorits" basketbolistiem.

Visbeidzot Latvijas čempione "VEF Rīga" viesos tikai ar 99:96 (20:15, 21:22, 27:35, 31:24) pieveica Mareka Jurevičus pārstāvēto Tallinas TLU/"Kalev" vienību.

Atskaitot pašu spēles sākumu, līdz pat trešās ceturtdaļas sākumam vadībā bija rīdzinieki, taču ceturtdaļas beigās Tallinas basketbolisti vairākkārt panāca septiņu punktu pārsvaru. Vefieši atspēlējās, pēdējā ceturtdaļā jau esot noteicēji laukumā, taču uzvara tika gūta vien ar triju punktu starpību.

Uzvarētājiem 19 punktus guva komandas kapteinis Jānis Blūms, 18 punkti un piecas rezultatīvas piespēles Lesteram Medfordam, 14 - Robertam Freimanim, 13 - Robertam Stumbrim, bet "double-double" sasniedza Kristijans Krajina - 12 punkti, desmit atlēkušās bumbas un vēl četras rezultatīvas piespēles. Mājiniekiem Jurevičus kontā pieci punkti, bet rezultatīvākais ar 26 gūtajiem punktiem bija Karls-Johans Lips.

Tāpat kā ventspilnieki, arī rīdzinieki sezonu sāka ar graujošu uzvaru - 88:58 pret "Latvijas Universitāti". Turpretī Tallinas vienība pirmajā duelī ar 76:84 atzina Raplas basketbolistu pārākumu.

Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas čempionātā 2019./20.gada sezonā piedalās 15 komandas - septiņas Latvijas vienības - "Ventspils", "VEF Rīga", "Ogre", "Jūrmala"/"Betsafe", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola" un "Liepāja", kā arī astoņas Igaunijas komandas - Tallinas "Kalev/Cramo", "Tartu Ulikool", "Rapla", "Taltech", "Parnu Sadam", "Valga/Valka", "TLU Kalev" un Rakveres "Tarvas". 

No 27.septembra līdz 2020.gada 22.martam komandas sacentīsies divu apļu turnīrā. Astoņas labākās kvalificēsies ceturtdaļfinālam, kur sacentīsies sērijās līdz divām uzvarām. Līgas čempionus noskaidros "Final 4" turnīrā 3. un 4.aprīlī, pēc tam notiks abu valstu čempionātu izslēgšanas turnīri.

Pirmajā Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas turnīrā 2018./2019.gada sezonā 15 komandu konkurencē gan pamatturnīrā, gan "Final 4" uzvarēja "Ventspils".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu