Merzļikins pēc debijas NHL: Jāiemācās tikt atpakaļ uz kājām un pacelt galvu (2)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: Ekrānšāviņš no Twitter video

Elvis Merzļikins kļuvis par ceturto Latvijas hokeja vārtsargu, kuram izdevies aizvadīt kaut vienu spēli Nacionālajā hokeja līgā (NHL). Kopumā viņš ir 24. hokejists no Latvijas, kurš spēlējis NHL. 

Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" izbraukumā ar rezultātu 2:7 (0:0, 1:5, 1:2) zaudēja Pirtburgas "Penguins" komandai, kurā spēlē latviešu uzbrucējs Teodors Bļugers.

Pēc mača sarunā ar žurnālistiem Merzļikins sacīja, ka karjerā viņam bijusi arī vēl sliktāka spēle. Viņš atminējās pasaules U-20 čempionāta spēli, kurā Latvijas izlase ar 0:14 zaudēja Krievijas vienaudžiem 2011. gadā.

"Tad es biju jauns. Tas bija junioru čempionātā. Šeit viss ir nopietni. Izgāzos, taču mācīšos un strādāšu, centīšos kļūt labāks," sacīja Merzļikins.

"Esmu pieaudzis vīrietis, uzņemos atbildību. Saprotu, kur pieļāvu kļūdas. Pārāk daudz zaudēju vārtus, izlaižot ripas gar rokām," teica Latvijas hokejists.

Savā NHL debijas spēlē šobrīd 25 gadus vecais Merzļikins atvairīja 33 no 40 pretinieku metieniem. Pirmo periodu viņš nospēlēja "sausā", atvairot visus 10 metienus.

"Ir grūti skaidrot (savu spēli) uzreiz pēc šāda zaudējuma. Varbūt izpildīju dažus labus "seivus", taču man vajadzēja izglābt komandu - tas ir mans darbs, un šovakar es to neizdarīju," kritiski sevi vērtēja Merzļikins.

Latvijas vārtsargs solīja, ka viņa komanda uzvarēs nākamo mačo Pitsburgā pret Bļugera pārstāvēto "Penguins", ja viņš tajā mačā spēlēs.

"Nākamreiz, kad ieradīšos šajā arēnā, mēs noteikti uzvarēsim, ja es došos laukumā," pārliecību pauda Merzļikins.

Viņam tika vaicāts, vai vajadzēja kādā brīdī veikt vārtsargu maiņu. Merzļikins pauda gandarījumu, ka viņš netika nomainīts.

"Trešajā periodā cīnījos pats pret sevi. Labi, ka netiku nomainīts. Vārtsargam nav pārliecības šādā spēlē, kad tiek zaudēti tik daudz vārti, taču ir jāiemācās tikt atpakaļ uz kājām un pacelt galvu," teica Merzļikins.

"Domāju, ka psiholoģiski būšu vājš, jo satraukšos par savu pirmo NHL spēli. Biju pārsteigts, ka man nebija satraukuma. Pirmo periodu nospēlēju labi, bet otrajā bija aptumsums," teica Latvijas hokejists. 

Merzļikins norādīja, ka būs vajadzīgas dažas dienas, lai atgūtos no neveiksmīgās debijas spēles.

"Esmu skarbs pret sevi. Tas prasīs dažas dienas. Būs jāskatās ļoti daudz video atkārtojumi. Negatīvajam ir ari pozitīvā puse, uz kuru es skatīšos. Rīt ir jauna diena, man ir jāatpūšas un atkal jāsāk smagi strādāt."

"Blue Jackets" nākamo spēli aizvadīs naktī uz otrdienu pēc Latvijas laika. Pretī stāsies Bufalo "Sabres" komanda, kurā spēlē latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu