Tortorella: Merzļikinam šī spēle būs laba mācība

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Džons Tortorella
Džons Tortorella Foto: Ekrānšāviņš no Twitter video

Latvijas vārtsargam Elvim Merzļikinam neveiksmīgā debijas spēle Nacionālajā hokeja līgā (NHL) būs laba mācība, uzskata Kolumbusas "Blue Jackets" galvenais treneris Džons Tortorella.

Merzļikina pārstāvētā "Blue Jackets" izbraukumā ar rezultātu 2:7 (0:0, 1:5, 1:2) zaudēja Pitsburgas "Penguins" komandai, kurā spēlē latviešu uzbrucējs Teodors Bļugers.

"Domāju, ka šī spēle viņam ilgtermiņā palīdzēs. Pirmajā periodā viņš izskatījās ļoti mierīgs. Tomēr NHL kļūdas nepiedod. Tā viņam būs laba mācība," sacīja Tortorella.

Savā NHL debijas spēlē šobrīd 25 gadus vecais Merzļikins atvairīja 33 no 40 pretinieku metieniem. Pirmo periodu viņš nospēlēja "sausā", atvairot visus 10 metienus.

"Zinājām, ka būs šādas mācību stundas un pats galvenais tagad ir tas, kā mēs ar tām tiksim galā. Mums jāmācās pacietību un saprast savu spēli. Cerams, viss aizies pareizajā virzienā," teica "Blue Jackets" stūrmanis.

Trenerim tika vaicāts, vai viņš domājis nomainīt Merzļikinu spēles laikā. Tortorella norādīja, ka komandas biedri mača otrajā daļā nav pietiekami daudz palīdzējuši Latvijas vārtsargam. 

"Jā, par maiņu domāju. Šķiet, ka sāku viņu saprast. Viņš ir lielisks cīnītājs, ļoti labs puisis. Viņš grib darīt pareizi. Es ar viņu vēl nerunāju, taču domāju, ka labākais lēmums bija ļaut viņam spēlēt. Manuprāt, mēs viņam vispār nepalīdzējām pēdējās 20-25 minūtes," uzskata Tortorella.

"Blue Jackets" nākamo spēli aizvadīs naktī uz otrdienu pēc Latvijas laika. Pretī stāsies Bufalo "Sabres" komanda, kurā spēlē latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu