Šķiras Blata un "Olympiakos" ceļi

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Deivids Blats
Deivids Blats Foto: AFP/SCANPIX

Grieķijas basketbola klubs Pirejas "Olympiakos" atbrīvojis no amata galveno treneri Deividu Blatu, ziņo vienība. Līgums lauzts, abām pusēm vienojoties.

Tikai pirms diviem mēnešiem 60 gadus vecais Blats atklāja, ka cieš no primāri progresējošas multiplās sklerozes (PPMS). Kā pauda Blats, slimība nebūs šķērslis viņa pienākumu veikšanai.

Šobrīd nav zināms, kas ir sadarbības pārtraukšanas iemesls - komandas sniegums laukumā vai Blata veselības stāvoklis. "Olympiakos" jauno Eirolīgas sezonu sāka ar blāvu sniegumu un zaudējumu pirmajā spēlē.

Blats "Olympiakos" vada no pagājušā gada. Iepriekšējā sezonā viņa vadībā spēlēja Jānis Strēlnieks un Jānis Timma. Pirms tam viņš divus gadus vadīja Stambulas "Dariššafaka" no Turcijas, ar šo vienību pērn triumfējot ULEB Eirokausā. 

Savas trenera karjeras laikā Blats piecas reizes kļuvis par Izraēlas čempionu un sešas reizes izcīnījis šīs valsts kausu, kā arī 2014.gadā aizveda Telavivas "Maccabi" līdz ULEB Eirolīgas titulam.

Tāpat Blats sešus gadus vadīja Krievijas vīriešu izlasi, ar kuru 2007.gadā kļuva par Eiropas čempionu un 2012.gada olimpiskajās spēlēs ieguva bronzu.

Savukārt no 2014. līdz 2016.gada janvārim Blats vadīja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienību Klīvlendas "Cavaliers".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu