FIFA un UEFA aicina uz Latvijas Futbola federācijas jauno statūtu apspriešanu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Kaspars Gorkšs
Kaspars Gorkšs Foto: Edijs Pālens/LETA

Starptautiskā Futbola federāciju asociācijas (FIFA) un Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) pārstāvji aicina uz Latvijas Futbola federācijas (LFF) jauno statūtu apspriešanu, savā interneta mājaslapā vēsta LFF.

Tā kā esošie LFF statūti neatbilst biedrību un nodibinājumu likumam, tiem ir nepieciešamas izmaiņas un precizējumi. Darbs pie jauno statūtu izstrādes turpinās. Jauno LFF statūtu projektā aktīvi līdzdarbojas starptautisko futbola federāciju pārstāvji, daloties ar savu pieredzi. Statūtu izstrādes darba grupā piedalījās Edgars Pukinsks, Kaspars Gorkšs, Renārs Kurmis, Artūrs Saļņikovs, Andris Treimanis un Matīss Šķiņķis. 

Šī gada 24.septembrī FIFA un UEFA nosūtīja LFF starptautisko futbola organizāciju pārskatīto un rediģēto jauno statūtu melnrakstu. Savukārt 27.septembrī LFF valdes locekļi saņēma arī latviešu valodā pārtulkoto jauno statūtu priekšlikumu. Lai iesaistītu vairāk LFF biedru šajā nozīmīgajā procesā, starptautiskās futbola organizācijas aicina uz tikšanos.

Pirmdien, 7.oktobrī, kārtējā LFF valdes sēdē valdes locekļi kopā ar UEFA un FIFA pārstāvjiem diskutēja par LFF statūtu gala versiju. Savukārt trešdien un ceturtdien, attiecīgi 9. un 10.oktobrī, FIFA un UEFA pārstāvji tiksies ar LFF biedriem, lai tos iepazīstinātu ar jauno LFF statūtu priekšlikumu.

Tiek plānots, ka novembra beigās tiks sasaukts LFF ārkārtas kongress, lai pieņemtu jaunos statūtus. Pēc tam ne vēlāk kā līdz janvārim jāizvirza neatkarīgo komiteju locekļu kandidāti, par kuriem biedri varētu balsot LFF ikgadējā kongresā 2020.gada aprīlī.

Jauno statūtu priekšlikuma apspriešana ar biedriem notiks 8.oktobrī, plkst.13, "Elektrum Olimpiskā centra ceturtajā stāvā, kad ciemos gaidīti Rīgas reģiona biedri, 9.oktobrī, plkst.11, "Metro CoWorking" telpās Kuldīgā, Liepājas ielā 8, uzņemot Rietumu reģiona biedrus, un 10.oktobrī, plkst.11, Madonas Sporta centrā, Gaujas ielā 13, tiekoties ar Austrumu reģiona biedriem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu