DĀR regbisti grauj Kanādu Pasaules kausa mačā un grupā apsteidz Jaunzēlandi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) vīriešu regbija izlase otrdien grupu turnīru beidza ar uzvaru Pasaules kausa mačā, apsteidzot Jaunzēlandi, kam ir spēle rezervē.

DĀR B apakšgrupas duelī ar 66:7 (47:0) uzveica Kanādu.

Jau ar pirmajām spēles minūtēm dienvidāfrikāņi vēla uzbrukumu viļņus Kanādas ieskaites laukuma virzienā, pirmo piezemējumu izdarot jau otrajā minūtē. Rezultāts strauji palielinājās Āfrikas kontinenta valstsvienības labā, spēles viduci sasniedzot ar rezultātu 47:0.

45.minūtē pie piezemējuma tika arī kanādieši, izceļoties Metam Hītonam un Pīteram Nelsonam iesitot realizācijas sitienu. Tie Kanādas izlasei bija pēdējie rezultatīvie prieki šajā spēlē, dienvidāfrikāņiem vēl trīsreiz iekarojot pretinieku ieskaites laukumu un svinot pārliecinošu panākumu ar 66:7.

Rezultatīvākais spēles dalībnieks bija soda sitienu un realizācijas sitienu speciālists Eltons Džančižs, kurš ar astoņiem precīziem realizācijas sitieniem sakrāja 16 punktus. Trīs piezemējumi un 15 punkti Kobusa Renāka kontā.

Ar 15 punktiem četros dueļos vadībā B apakšgrupā ir Dienvidāfrikas Republika (DĀR). Jaunzēlande ar 14 punktiem trīs spēlēs ieņem otro vietu, taču tai ir spēle rezervē. Desmit punkti trijos mačos ir Itālijai, bet bez punktiem ir Kanāda un Namībija.

Pasaules kausa izcīņa regbijā norisināsies līdz 2.novembrim, par prestižo trofeju cīnoties planētas 20 spēcīgākajām izlasēm. Turnīra mačus tiešraidē translē Latvijas Televīzijas 7.kanāls.

No astoņām Pasaules kausa izcīņām trijās uzvarējusi Jaunzēlande, pa diviem tituliem ir Austrālijai un Dienvidāfrikas Republikai, bet viena trofeja ir Anglijai.

Pirms četriem gadiem turnīrs notika Anglijā, kur finālā Jaunzēlande ar 34:17 pārspēja Austrāliju.

Kāda no Āzijas valstīm Pasaules kausu regbijā uzņem pirmo reizi vēsturē, bet pēc četriem gadiem turnīrs notiks Francijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu