Latvijas futbola izlase uzņems Poliju ar Levandovski priekšgalā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Mārcis Ošs un Roberts Levandovskis
Mārcis Ošs un Roberts Levandovskis Foto: EPA/Scanpix

Latvijas futbola izlase ceturtdien Rīgā, Daugavas stadionā, aizvadīs 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēli pret spēcīgo Polijas valstsvienību, kuras sastāvā ir viens no labākajiem uzbrucējiem pasaulē Roberts Levandovskis. Mača sākums plkst. 21.45.

Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) pasaules rangā Polija ieņem 22. vietu, bet Latvija patlaban ierindojas 139. pozīcijā.

2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra G apakšgrupā Polija ir līdere ar 13 punktiem (4 uzvaras, 1 neizšķirts, 1 zaudējums).

Latvijas izlase šajā atlases ciklā 6 spēlēs cietusi 6 zaudējumus, turklāt gūto un zaudēto vārtu attiecība ir graujoša - 1:21.

 

Oktobra treniņnometnē Latvijas izlasei pievienojies talantīgais Daniels Ontužāns, kurš ikdienā strādā slavenā Vācijas kluba Minhenes "Bayern" sistēmā.

Tiesa, potītes traumas dēļ Ontužānam ir maza spēļu prakse. Viņš savainojumu guva vasarā "Bayern" galvenās komandas pārbaudes spēlē pret Anglijas slaveno klubu Londonas "Arsenal".

Polijas izlase uz Rīgu atbraukusi ar pasaules futbola zvaigzni Levandovski, kurš valstsvienības sastāvā aizvadījis 108 spēles un guvis 57 vārtus.

Levandovskis ikdienā pārstāv "Bayern" komandu, ar kuru viņš piecas reizes kļuvis par Vācijas bundeslīgas čempionu. Vēl divas reizes šo titulu viņš izcīnījis ar savu iepriekšējo klubu Dortmundes "Borussia".

Šajā ciklā Latvijas futbolisti līdz šim vislabāko sniegumu parādījuši tieši pret Poliju, kaut arī pirmajā aplī Varšavā tika piedzīvots zaudējums ar rezultātu 0:2 vairāk nekā 50 000 skatītāju klātbūtnē.

Tomēr līdz pat spēles 76. minūtei Polija nespēja gūt vārtus, turklāt arī Latvijas futbolistiem bija vairākas iespējas, taču tās netika izmantotas. Izdarīto sitienu attiecība bija cienījama - 12:22.

Galvenais treneris Slaviša Stojanovičs paziņojis, ka šajā mačā Latvijas izlases vārtus sargās Andris Vaņins, kuram tā būs 100. spēle valstsvienības rindās. Viņš arī pildīs kapteiņa pienākumus. 

Nākamo spēli Latvijas izlase aizvadīs 15. oktobrī izbraukumā pret Izraēlu. 

2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīru Latvija noslēgs novembrī, kad būs viesos jāspēlē pret Slovēniju un mājās pret Austriju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu