Galviņa pārstāvētā "Ocelārži" IIHF Čempionu līgas spēlē uzvar Ķēniņu un "Laussane"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Guntis Galviņš
Guntis Galviņš Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja izlases aizsarga Gunta Galviņa pārstāvētā Čehijas čempione Tršinecas "Ocelārži" trešdien Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Čempionu līgas piektās kārtas spēlē savā laukumā ar rezultātu 2:1 (1:0, 0:1, 0:0, 1:0) papildlaikā uzvarēja Šveices komandu "Laussane", kuras rindās spēlēja vēl viens latvietis Ronalds Ķēniņš.

Ķēniņš zaudētāju rindās laukumā pabija 16 minūtes un 28 sekundes, divreiz bloķēdams pretinieku metienu. Hokejists spēli pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu. Tikmēr Galviņš laukumā pavadīja vien 47 sekundes.

Pēc piecām spēļu kārtām ar deviņiem punktiem pirmajā vietā atrodas "Laussane", bet "Ocelārži" ir par vienu mazāk. Trešo un ceturto vietu ar pieciem punktiem ieņem attiecīgi Somijas komanda Lahti "Pelicans" un Baltkrievijas vienība Minskas "Junostj".

Savukārt otrdien uzbrucēja Māra Bičevska un aizsarga Oskara Cibuļska pārstāvētā Čehijas komanda Hradeckrālovas "Mountfield" viesos ar 2:1 (2:0, 0:0, 0:1) pārspēja Austrijas vienību Grācas "99ers", kurā spēlē Austrijas pasi pieņēmušais latvietis Zintis Zusevičs.

Bičevskis nospēlēja sešas minūtes un 51 sekundi, šajā laikā uzvarēdams piecos jeb 63% savu iemetienu un tikdams pie neitrāla lietderības koeficienta, kamēr Cibuļskis laukumā nedevās.

Pēc piecām spēļu kārtām H apakšgrupā pirmo vietu ar desmit punktiem ieņem Zviedrijas klubs Gēteborgas "Frolunda Indians", tālāk ar deviņiem punktiem ir "Mountfield", astoņus punktus iekrājusi Kārdifas "Devils", bet trīs punkti ir "99ers" hokejistiem.

Grupu kārtā 32 klubi ir salozēti astoņās apakšgrupās, bet pēc tam 16 labākās vienības iekļūst "play-off" sacensībās. Pirmajās trijās izslēgšanas turnīra kārtās labākos nosaka divu maču summā, bet finālā tiek aizvadīta viena izšķirošā spēle.

Iepriekšējā sezonā par čempioni trešo reizi vēsturē tika kronēts Zviedrijas klubs Gēteborgas "Frolunda Indians", kas finālā ar 3:1 uzvarēja Vācijas vienību Minhenes "Red Bulls".

Turnīrā līdz šim nekad nav spēlējušas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienības.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu