Apmēram 4000 Irānas sieviešu klātienē noraugās futbola izlases graujošā uzvarā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Ceturtdien pirmo reizi teju 40 gadu laikā Irānas sievietes varēja klātienē noraudzīties nacionālās futbola izlases spēli.

Irānas futbolisti Pasaules kausa kvalifikācijas Āzijas zonas mačā Teherānā ar 14:0 (7:0) sagrāva Kambodžu.

Sievietēm šajā mačā bija atvēlēta atsevišķa tribīne. Kā ziņo mediji, uz šo tribīni bija iespējams iegādāties trīsarpus līdz četrus tūkstošus biļešu, kas ātri tika izpirktas.

Daudzas līdzjutējas stadionā ieradās vairākas stundas pirms spēles sākuma, ar pirkstiem rādot uzvaras zīmes un vicinot Irānas karogus, kamēr citas virs galvassegām bija uzvilkušas sporta cepures. Šajās tribīnēs apkalpojošā personālā bija tikai sievietes.

Tiesa, daži liegumi tika atstāti spēkā, piemēram, sievietes nevarēja šim mačam akreditēties kā fotogrāfes. Turklāt aizliegums paliks spēkā Irānas čempionāta un Āzijas čempionu līgas mačos.

Sievietēm Irānā Pasaules kausa kvalifikācijas mačus ļauts apmeklēt tikai pēc Starptautiskās futbola federāciju asociācijas (FIFA) spiediena.

Septembrī tika ziņots, ka Irānas sporta ministrs Masuds Soltanifars un Irānas prezidents Hasans Ruhani ir par aizlieguma atcelšanu, taču neko nav varējuši izdarīt pret valsts ietekmīgo garīdznieku kārtu, kas tic, ka stadiona atmosfēra sievietēm ir nepiemērota.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu