"Kurbads" "bullīšos" uzvar jaunpienācējus "Olimp"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Uldis Čalpa
Uldis Čalpa Foto: Romāns Kokšarovs / F64

Latvijas "Optibet" hokeja līgā (OHL) vicečempioni "Kurbads" sestdien pēcspēles metienu sērijā guva virsroku pār čempionāta jaunpienācējiem "Olimp".

"Kurbads" savā laukumā ar rezultātu 3:2 (1:0, 0:1, 1:1, 0:0, 1:0) uzvarēja sezonu labi iesākušo "Olimp".

Spēles rezultātu ceturtajā minūtē atklāja Kirils Tambijevs, kurš pēc vairāku gadu pārtraukuma šogad atgriezās Latvijas čempionātā. Pretinieki pirmajā trešdaļā nemācēja pārspēt Uldi Čalpu, tomēr otrā periodā 16.minūtē skaitlisko vairākumu realizēja Vitālijs Šuļakovs, panākot 1:1. Mājinieki trešā perioda septītajā minūtē, pateicoties Sanda Zolmaņa precīzajam metienam, panāca 2:1, taču aptuveni minūti līdz spēles beigām pēc Nikolaja Jeļisejeva filigrānas piespēles, maču līdz papildlaikam aizveda Vladislavs Koniševs.

Papildlaikā "Kurbads" neizmantoja divas lieliskas vārtu gūšanas iespējas, tāpēc uzvarētājs bija jānoskaidro pēcspēles soda metienu sērijā. Mājinieki realizēja pirmos trīs "bullīšus", bet viesi visos mēģinājumos bija neveiksmīgi, "Kurbadam" svinot jau devīto panākumu šosezon.

Citā spēlē "Liepāja" savā laukumā ar rezultātu 8:1 (1:0, 6:0, 1:1) sagrāva Hokeja skolu "Rīga".

Uzvarētājiem pa diviem vārtiem guva Mārtiņš Freimanis, Romāns Nekļudovs un Klāvs Plānics, kura rēķinā arī viena rezultatīva piespēle. Tāpat vārtus guva un arī divas rezultatīvas piespēles iekrāja čempionāta labākais vārtu guvējs Marks Kaļeiņikovs. Viesu rindās goda vārtus guva Dāvis Orniņš.

Tikmēr otro panākumu šosezon svinēja Daugavpils "Dinaburga", kas savā laukumā ar rezultātu 6:3 (3:1, 3:1, 0:1) pārspēja "Prizma"/IHS, šai komandai šo sezonu turpinot bez panākumiem.

Uzvarētāju rindās divus vārtus guva Romāns Keda, bet Edijs Grigorjevs atdeva trīs rezultatīvas piespēles. "Prizma"/IHS komandā ar "hat-trick" izcēlās Kristiāns Zelts.

Visbeidzot čempione "Mogo" viesos ar rezultātu 7:1 (3:0, 2:1, 2:0) sagrāva "Zemgali"/LLU. 

Divus vārtus guva Juris Ziemiņš, bet Andris Siksnis pievienoja precīzu metienu un divas rezultatīvas piespēles. Vienīgos vārtus zemgaliešiem guva čehu leģionārs Sebastjans Janda.

Čempionāta vadībā pēc deviņām spēlēm ar 18 punktiem ir "Kurbads", tālāk seko "Liepāja", kas iekrājusi par diviem mazāk, bet labāko trijnieku noslēdz "Olimp", astoņos mačos nopelnot 14 punktus. Ceturtajā vietā ar 11 punktiem desmit spēlēs ir čempioni "Mogo", par punktu mazāk ir "Zemgalei"/LLU, kas nospēlējusi deviņus mačus, tālāk ar pieciem punktiem seko "Dinaburga", bet Hokeja skola "Rīga" septiņos dueļos iekrājusi divus punktus. Pēdējo, astoto vietu bez punktiem ieņem "Prizma"/IHS.

Šajā sezonā par OHL kausu spēkojas astoņas komandas: "Mogo", "Kurbads", "Zemgale"/LLU, "Prizma"/IHS, "Liepāja", Hokeja skola "Rīga", "Olimp" un Daugavpils "Dinaburga".

Debiju OHL turnīrā piedzīvo "Olimp", bet daugavpilieši Latvijas virslīgā pēdējo reizi piedalījās 2013./14.gada sezonā.

Katra komanda regulārajā čempionātā aizvadīs 35 spēles (piecu apļu turnīrs). Pavisam kopā OHL regulārajā turnīrā tiks izspēlēti 140 mači.

Izslēgšanas turnīrs sāksies 2020.gada 10.martā. OHL "playoff" pusfināla spēlēm automātiski kvalificēsies divas labākās regulārā turnīra komandas. Savukārt 3., 4., 5., un 6. vietās esošās vienības aizvadīs cīņas, lai iekļūtu pusfinālos. Šie mači ilgs līdz kādas komandas divām uzvarām.

Pusfinālu uzvarētāji tiks finālā, kur cīnīsies par zeltu. Savukārt trešo vietu čempionātā iegūst komanda, kas zaudējusi izslēgšanas spēļu pusfinālā, bet ieguvusi augstāku vietu čempionāta pirmajā etapā. Čempionāta uzvarētāji saņems ne tikai OHL kausu, bet arī iespēju pārstāvēt Latviju Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) rīkotajā Kontinentālajā kausā.

Iepriekšējā sezonā OHL čempionāta finālā "Mogo" sērijā līdz četrām uzvarām ar 4-2 uzveica "Kurbads" vienību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu