Japānas regbisti aizsūta mājās Skotiju; zināmi ceturtdaļfināla pāri

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Japānas vīriešu regbija izlase svētdien svinēja uzvaru savās mājās notiekošā Pasaules kausa apakšgrupu turnīra pēdējā mačā, iekļūdami labāko astotniekā.

Japāna savā vēsturē pirmajā ceturtdaļfinālā tiksies ar Dienvidāfrikas Republiku, intriģējoša cīņa gaidāma Jaunzēlandes un Īrijas duelī, bet vēl savā starpā cīnīsies Anglija un Austrālija, kā arī Velsa un Francija.

Japānas regbisti A apakšgrupas duelī ar 28:21 (21:7) pārspēja Skotiju, kurai ceturtdaļfināla sasniegšanai bija nepieciešama pārliecinoša uzvara.

Lai gan pirmie piezemējumu veica skoti, turnīra saimnieki negribēja pieļaut pretinieku pārliecinošu uzvaru un turpmākajā puslaika gaitā dominēja - 21:7. Spēles otrās daļas ievadā Japāna guva vēl septiņus punktus, skoti ātri atbildēja un vēlāk pietuvojās rezultātā (21:28), taču ar izdarīto spiedienu nebija gana.

Japānas izlasē ar diviem piezemējumiem izcēlās Kenki Fukuoka, bet četras realizācijas bija Ju Tamuram. 

A apakšgrupā ar 19 punktiem četrās spēlēs uzvarēja Japāna, 16 punkti bija Īrijai, 11 punktus iekrāja Skotija, piecus punktus guva Samoa, bet Krievija palika bešā.

Pirms tam Tonga C apakšgrupā ar 31:19 (7:12) uzveica ASV. Par dueļa vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Siale Piutau, kurš izcēlās ar vienu piezemējumu un vienu realizāciju.

C apakšgrupā ar 17 punktiem četrās spēlēs uzvarēja Anglija, 15 punkti bija Francijai, 11 punktus guva Argentīna, seši punkti bija Tongai, bet bez punktiem turnīru noslēdza ASV.

Tikmēr Velsa D apakšgrupā ar 35:13 (7:6) apspēlēja Urugvaju, nodrošinot ceturtdaļfināla dueli ar Franciju. Uzvarētājiem ar četrām realizācijām izcēlās Leifs Halfpenijs.

D apakšgrupā ar 19 punktiem četrās cīņās pirmā bija Velsa, otro vietu ar 16 punktiem ieņēma Austrālija, tālāk ar septiņiem punktiem bija Fidži, piecus punktus guva Gruzija, bet četrus - Urugvaja.

Pasaules kausa izcīņa regbijā norisināsies līdz 2.novembrim, par prestižo trofeju cīnoties planētas 20 spēcīgākajām izlasēm. Turnīra mačus tiešraidē translē Latvijas Televīzijas 7.kanāls.

No astoņām Pasaules kausa izcīņām trijās uzvarējusi Jaunzēlande, pa diviem tituliem ir Austrālijai un Dienvidāfrikas Republikai, bet viena trofeja ir Anglijai.

Pirms četriem gadiem turnīrs notika Anglijā, kur finālā Jaunzēlande ar 34:17 pārspēja Austrāliju.

Kāda no Āzijas valstīm Pasaules kausu regbijā uzņem pirmo reizi vēsturē, bet pēc četriem gadiem turnīrs notiks Francijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu