Nepatiesi notiesāts austrālietis izcīna €4,3 miljardu kompensāciju

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Austrālietis Deivids Īstmens pavadīja cietumā 19 gadus par policista slepkavību, bet vēlāk tika attaisnots. Īstmens par netaisnīgo ieslodzījumu izcīnījis vērienīgu kompensāciju - 7 miljardus Austrālijas dolāru (4,3 miljardus eiro), vēsta raidorganizācija BBC.

Īstmens 1995.gadā tika uz mūžu notiesāts par Austrālijas Federālās policijas komisāra palīga Kolina Vinčestera slepkavību, kas bija pastrādāta sešus gadus pirms tam.

Viņu atbrīvoja pēc tiesas lēmuma, ka tiesa bija netaisna. Pagājušogad notika vēl viena tiesa, kurā Īstmens tika attaisnots.

Vinčestera slepkavība satricināja politiskās aprindas un noveda pie vienas no lielākajām kriminālizmeklēšanām Austrālijas vēsturē. Slepkavība joprojām nav atrisināta.

74 gadus vecajam Īstmenam sākotnēji tika piedāvāta 3,8 miljardu Austrālijas dolāru liela kompensācija, kuru viņš nepieņēma. Tiesā izskanēja arguments, ka Īstmens ilgā ieslodzījuma dēļ nevarēja nodibināt ģimeni un izveidot karjeru. 

Bijušais ierēdnis Īstmens tika turēts aizdomās, jo esot policijai sūtījis draudīgas ziņas saistībā ar kādu citu krimināllietu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu