KNAB aizturējis Salaspils pašvaldības uzņēmuma "Valgums-S" valdes locekli Ilgoni Igauni (10)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja logo.
Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja logo. Foto: Zane Bitere/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) aizdomās par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu aizturējis Salaspils pašvaldības uzņēmuma "Valgums-S" valdes locekli Ilgoni Igauni.

Pašvaldības priekšsēdētājs Raimonds Čudars (V) aģentūrai LETA sacīja, ka viņa rīcībā nav šādas informācijas.

Arī pašvaldības izpilddirektors Mareks Kalniņš aģentūrai LETA sacīja, ka atrodas komandējumā un par notikušo nav informēts.

Igaunis pērn par darbu "Valgums-S" nopelnījis 56 231 eiro. Viņš kā eksperts darbojies arī Latvijas Darba devēju konfederācijā, par ko saņēma 1377 eiro. Ienākumos pērn deklarējis arī 15 000 laimestu. Viņam pieder 1979.izlaiduma gada automašīna "M 412 IE" un nekustamais īpašums Rīgā.

"Valgums-S" pilnībā pieder Salaspils pašvaldībai, liecina "Firmas.lv" informācija. Tas 2018.gadā strādājis ar 1 712 432 eiro apgrozījumu un 12 937 eiro peļņu. Uzņēmuma valdē strādā tikai Igaunis.

Uzņēmuma mājaslapā norādīts, ka tā pamatdarbības mērķis ir ūdensapgādes, kanalizācijas un notekūdeņu attīrīšana un šo iekārtu ekspluatācijas nodrošināšana, un ar to saistīto tehnisko darbu un pakalpojumu izpilde.

Uzņēmuma pārziņā ir visa pašvaldībai piederošā ūdenssaimniecības infrastruktūra, kura regulāri tiek ekspluatēta, uzturēta un iespēju robežās - atjaunota, tajā skaitā artēziskie un dziļurbumi, hidrofori, ūdenstorņi, bioloģiskās attīrīšanas iekārtas, pārsūknēšanas stacijas, pārsūknēšanas akas, ūdens apgādes maģistrālie vadi un kanalizācijas maģistrālie vadi.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu