Par noziedzīgi iegūtiem atzītos 29 miljonus eiro varētu sadalīt valdības prioritārajām jomām (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Premjers Krišjānis Kariņš
Premjers Krišjānis Kariņš Foto: Valsts kanceleja

Valsts budžetā ieskaitāmos 29 miljonus eiro, ko tiesa kādā kriminālprocesā atzinusi par noziedzīgi iegūtiem, koalīcija varētu sadalīt valdības prioritārajām jomām, pirmdien pēc koalīciju veidojošo partiju Sadarbības padomes sēdes žurnālistiem norādīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Kariņš norādīja, ka ziņu par papildu līdzekļiem, kuri ienāks valsts budžetā, uzzinājis vien preses brīfinga laikā. "Tā ir negaidīti laba ziņa pirmdienas pēcpusdienā," atzina Kariņš.

Ja nauda būs pieejama, tad valdībai un koalīcijai darbs pat ir atvieglojies, viņš pauda.. "Mēs esam ar grūtībām vienojušies, kā vislabāk piešķirt papildu finansējumu. Mums paliek jomas, kur derētu lielāks finansējums. Tas nozīmē, ka mums ir atkal ko pozitīvu runāt," sacīja premjers.

Ja koalīcija nonāks līdz diskusijai par minētās naudas sadali, tad Kariņa ieskatā, sarunas būšot "gana interesantas", jo partneri līdz šim esot bijuši ļoti radoši sarunās par to, kur vislabāk ieguldīt līdzekļus. "Lielās prioritātes tikušas iezīmētas vēl valdības veidošanas laikā. Prioritāšu saraksts nemainās, un domāju, ka papildu līdzekļus varētu arī ieguldīt atbilstoši prioritāšu sarakstam," teica politiķis, gan piebilstot, ka kādu daļu summas uzreiz varētu nepārdalīt, to atstājot vēlākam laikam.

Kā ziņots, Rīgas apgabaltiesas Krimināllietu tiesas kolēģija pagājušajā nedēļa ir atcēlusi Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas lēmumu un atzinusi par noziedzīgi iegūtiem arestētus naudas līdzekļus 29 miljonu eiro apmērā, aģentūrai LETA pavēstīja Ģenerālprokuratūras pārstāve Laura Majevska.

Šie naudas līdzekļi pašlaik atrodas nerezidenta kontos AS "Reģionālā investīciju banka". Tos nolemts ieskaitīt valsts budžetā.

Kriminālprocess tika sākts 2016.gada 25.oktobrī aizdomās par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu lielā apmērā, izmantojot vairāku nerezidentu kontus, kas tika atvērti AS "Reģionālā investīciju banka". Lietā turpinās pirmstiesas izmeklēšana, kuru veic Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde.

Tiesas lēmums nav pārsūdzams.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu