Stojanovičs: Ja zinātu konkrētu recepti, šobrīd būtu mierīgāks

CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Ikaunieks un Slaviša Stojanovičs
Jānis Ikaunieks un Slaviša Stojanovičs Foto: Sanita Sparāne (Latvijas Futbola federācija)

Latvijas futbola izlasei jānospēlē maksimāli labi pretinieku laukuma pusē, lai beidzot gūtu vārtus, uzsver komandas galvenais treneris Slaviša Stojanovičs.

Latvijas futbolisti otrdien Izraēlas pilsētā Beerševā aizvadīs 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēli pret mājinieku valstsvienību.

Šajā kvalifikācijas turnīrā Latvijas valstsvienībai septiņās spēlēs ir septiņi zaudējumi, turklāt gūto un zaudēto vārtu attiecība ir 1:24. 

Latvijas futbolisti, ieskaitot pārbaudes spēles, nav uzvarējuši 15 mačos pēc kārtas, šajā neveiksmju joslā piedzīvojot desmit zaudējumus. 

"Katru reizi vēlamies uzlabot savu sniegumu. Pēdējā laikā nevaram palepoties ar dižiem panākumiem, taču tagad esam savā ziņā pārejas posmā. Šobrīd mēģinām izveidot jaunu komandu," Latvijas Futbola federācijas (LFF) mājaslapā citēts Stojanovičs.

"Kādas ir mūsu izredzes konkrētā mačā? Tas ir atkarīgs gan no mums, gan arī no pretiniekiem. Mums jābūt vislabākajā līmenī un jācenšas būt maksimāli labiem pretējā laukuma pusē, lai atrastu veidu, kā gūt vārtus. Tā nu tas ir. Ja zinātu konkrētu recepti, šobrīd būtu mierīgāks. Taču tāds ir futbols. Mums ir jābūt gataviem. Tad jau arī redzēsim, kas notiks," teica treneris.

Dienas laikā Izraēlā gaisa temperatūra pārsniedz +30 grādus. Jautāts, vai spēlēšana siltos laikapstākļos kaut kā būtiski ietekmēs komandu? Stojanovičs atbildēja, ka laikapstākļi visiem būs vienādi.

"Jā, laikapstākļi šeit diezgan ievērojami atšķiras no tā, kas šobrīd valda Latvijā. Varbūt pat divdesmit grādu starpība. Taču tā ir daļa no futbola. Jau pašā sākumā zinājām, ka te būs karsti. Abām komandām būs vienādi nosacījumi. Ja paskatāmies uz Izraēlas sastāvu, tur daudzi ir no Eiropas klubiem. Tātad arī viņiem sanāk klimata maiņas. Tā ka tas nekādā ziņā nedrīkst būt aizbildinājums," sacīja Stojanovičs.

Izraēlas izlases līderis Erans Zahavi šajā kvalifikācijas ciklā septiņos mačos guvis 10 vārtus, kas ir labākais rādītājs turnīrā. Viņš ikdienā spēlē Ķīnas klubā Guandžou "R&F".

Latvijas izlases pussargs Jānis Ikaunieks izcēla pretinieku līderi Eranu Zahavi, taču atzīmēja, ka katra spēle sākas ar rezultātu 0:0.

"Kā jau visās spēlēs, mačs sāksies ar rezultātu 0:0. Ja paši sev noticēsim un parādīsim labāko sniegumu, varam cīnīties par uzvaru vai vismaz neizšķirtu," teica Ikaunieks.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu