Vai Latvijas izlase ir vājākā futbola valstsvienība Eiropā? (18)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Vladislavs Gutkovskis
Vladislavs Gutkovskis Foto: Sanita Ieva Sparāne (Latvijas Futbola federācija)

2020. gada Eiropas futbola čempionāta kvalifikācijas turnīrs tuvojas beigām. Novembrī būs pēdējais izlašu pārtraukums šajā ciklā. Vai šobrīd Latvijas izlase ir vājākā visā Eiropā?

2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīru Latvijas izlase noslēgs pēc mēneša. 16. novembrī izbraukumā jāspēlē pret Slovēniju, bet 19. novembrī mājās pret Austriju.

Ja šajās divās spēlēs Latvijas izlase neizcīnīs vismaz neizšķirtu, pirmo reizi Eiropas čempionāta vai Pasaules kausa kvalifikācijā valstsvienība paliks bez punktiem.

Šajā ciklā tikai trīs no 55 komandām Eiropas čempionāta kvalifikācijā šobrīd nav spējušas izcīnīt vismaz punktu - Latvija, Sanmarīno un Gibraltārs. 

Latvijai gūto un zaudēto vārtu attiecība ir 2:27, Gibraltāram 2:19, bet Sanmarīno 0:43. Spriežot pēc šādas sausas statistikas, kas gan nav objektīvi, Latvija šobrīd ir otrā vājākā izlase Eiropā.

Tuvu pirmajam punktam otrdien bija Gibraltārs, kas atspēlējās no 0:2 un panāca neizšķirtu, tomēr sešas minūtes pirms mača pamatlaika beigām tika ielaisti vārti un beigās piedzīvots zaudējums ar 2:3 pret Gruziju.

Vērts arī atgādināt, ka pērn martā Latvija pārbaudes spēlē ar 0:1 zaudēja Gibraltāram.

Sevišķi labāk neklājas arī pārējām Baltijas valstīm. Igaunijai un Lietuvai septiņās spēlēs katrai ir viens neizšķirts - attiecīgi 0:0 pret Baltkrieviju un 1:1 pret Luksemburgu.

Viens punkts ir arī Azerbaidžānai, kurai izdevās negaidīti cīnīties neizšķirti 1:1 pret pasaules vicečempioni Horvātiju.

Lihtenšteinai izdevies tikt pie diviem punktiem ar diviem 1:1 neizšķirtiem pret Armēniju un Grieķiju.

Pa trim punktiem ir Melnkalnei un Bulgārijai, šīs abas komandas katra tikusi pie trim neizšķirtiem. Trīs punkti ir Fēru salām un Maltai, abas izcīnot pa vienai uzvarai savstarpējos dueļos.

Vai Latvijas izlase ir vājākā futbola valstsvienība Eiropā? Uz šo jautājumu skaidrāka atbilde radīsies nākamgad, kad būs UEFA Nāciju līgas spēles.

Latvija nākamgad spēlēs UEFA Nāciju līgas vājākajā jeb D divīzijā, kurā piedalīsies arī Gibraltārs, Fēru salas, Lihtenšteina, Andora, Malta un Sanmarīno.

D divīzijā septiņas izlases tiks sadalītas pa divām grupām, no kurām vienā būs četras komandas, bet otrā - trīs. UEFA Nāciju līgas apakšgrupu izloze notiks nākamā gada 3. martā, bet mači tiks aizvadīti no 3. septembra līdz 17. novembrim.

UEFA Nāciju līgā Latvijas izlasei būs jāpierāda, ka tā nav pati vājākā futbola valstsvienība Eiropā.

Par laimi pērn Latvijas futbolisti ceturto reizi pēc kārtas izcīnīja Baltijas kausu (1:1 pret Lietuvu un 1:0 pret Igauniju), kas ir mazs cerību stars šā brīža tumšajā ainā.

Eiropas mazās futbola izlases ar skaudību var raudzīties uz Kosovu, kas tikai kopš 2016. gada ir UEFA un FIFA locekle.

2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā A apakšgrupā Kosova ieņem 3. vietu ar 11 punktiem, par punktu atpaliekot no Čehijas, līdere ar 15 punktiem ir Anglija, bet Melnkalnei un Bulgārijai ir pa trim punktiem.

Kosovai 6 spēlēs ir 3 uzvaras, 2 neizšķirti un 1 zaudējums. Izdevies uzvarēt Čehiju ar 2:1, bet pret Angliju zaudējums ar 3:5. Novembrī pēdējās divās spēlēs Kosovai būs jācīnās pret šīm abām komandām.

Varbūt notiks pārsteigums un Kosova kvalificēsies Eiropas čempionāta finālturnīram, kas Latvijai vienīgo reizi izdevās tālajā 2004. gadā...

Komentāri (18)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu