Latvijas izlases vārtus pārbaudes turnīrā Liepājā sargās Gudļevskis un Nazarovs

CopyDraugiem X Whatsapp
Kristers Gudļevskis
Kristers Gudļevskis Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas hokeja izlases vārtu drošība novembra sākumā gaidāmajā četru izlašu pārbaudes turnīrā tiks uzticēta pagaidām bez darba esošajam Kristeram Gudļevskim un "Liepājas" kluba pārstāvim Kristapam Nazarovam, atklāja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Viesturs Koziols.

Latvijas hokeja izlase no 6.līdz 9.novembrim Liepājā aizvadīs "Turkish Airlines" četru izlašu pārbaudes turnīru, kurā piedalīsies arī Baltkrievija, Slovēnija un Francija.

Koziols medijiem atklāja, ka uzrunāti daudzi potenciālie izlases spēlētāji šajā turnīrā, bet visu pārstāvētie klubi vēl nav devuši atbildi. Vairāki spēlētāji varētu būt no hokeja kluba "Liepāja", jo mači notiks šīs komandas mājas hallē.

"Vēl pavisam nesen ar izlases galveno treneri Bobu Hārtliju pārrunājām potenciālā sastāva aprises. Esam izsūtījuši oficiālas vēstules klubiem. Jau piekrituši spēlēt Miks Indrašis, Gudļevskis, brāļi Bukarti. Gribam klātienē redzēt arī Šveicē spēlējošos Denisu Smirnovu, Sandi Smonu un Tomu Andersonu," sacīja Koziols.

Uzaicināti esot arī Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Maskavas "Spartak" uzbrucēji Mārtiņš Karsums un Kaspars Daugaviņš, bet komanda vēl nav sniegusi atbildi, vai ļaus hokejistiem piedalīties turnīrā Liepājā.

Vārtu drošība tikšot uzticēta oktobra sākumā no Rīgas "Dinamo" atlaistajam Gudļevskim un vietējā "Liepājas" kluba otrajam numuram Nazarovam.

"Sastāvs izskatās labs. Mūsu pienākums pret līdzjutējiem ir pulcēt spēcīgu sastāvu. Tā arī ir daudzu spēlētāju vienīgā iespēja sezonas laikā atbraukt uz Latviju," par sastāva izvēli pastāstīja LHF ģenerālsekretārs.

Latvijas hokeja izlasei šis būs vienīgais turnīrs, kurā tā spēlēs sezonas laikā.

Pirms pasaules čempionāta Šveicē tiks aizvadīti seši pārbaudes mači, bet planētas meistarsacīkstes sāksies 8.maijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu