Meirānam aizdomas par viņa drīzu atstādināšanu no "Rīgas kartes" valdes (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Uzņēmuma "Rīgas satiksme" valdes loceklis Jānis Meirāns (no kreisās), Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Vadims Baraņņiks un Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Emīls Jakrins atbild uz žurnālistu jautājumiem pēc darba sanāksmes par situāciju saistībā ar satiksmei slēgto Augusta Deglava ielas pārvadu.
Uzņēmuma "Rīgas satiksme" valdes loceklis Jānis Meirāns (no kreisās), Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Vadims Baraņņiks un Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Emīls Jakrins atbild uz žurnālistu jautājumiem pēc darba sanāksmes par situāciju saistībā ar satiksmei slēgto Augusta Deglava ielas pārvadu. Foto: Ieva Leiniša/LETA

SIA "Rīgas karte" valdes loceklim Jānim Meirānam radušās aizdomas, ka tuvākajā laikā uzņēmuma akcionāri viņu varētu atcelt no amata, liecina Meirāna ieraksts tviterī.

Meirāns amatā tika iecelts šī gada aprīlī, kad no amata atkāpās Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja aizturētais Aleksandrs Brandavs. 

Ierakstā viņš norāda, ka kopš jūlija vairākas reizes vērsies pie uzņēmuma akcionāriem ar konkrētiem priekšlikumiem par to, kā novērst pārmaksāšanu "Rīgas kartes" apakšuzņēmējiem, u.c.

Aģentūrai LETA Meirāns atzina, ka domstarpības ar akcionāriem viņam bijušas ne tikai saistībā ar "Rīgas kartes" sadarbību ar "Rīgas satiksmi", bet viņš arī rosinājis no amata atbrīvot Brandavu.

TVNET jau iepriekš ziņoja, ka, Brandavam atkāpjoties no "Rīgas kartes" valdes locekļa amata, uzņēmuma akcionāri nolēma viņi atstādināt no Mārketinga direktora amata pienākumu pildīšanas, taču neatlaist, tādā veidā saglabājot viņam atalgojumu.

Pēc Meirāna teiktā, viņš saņēmis informāciju, ka ceturtdien gaidāma akcionāru sapulce, kuras darba kārtībā ir jautājums par viņa atcelšanu no amata.

Taujāts par iespējamo Meirāna atlaišanu, "Rīgas satiksmes" pagaidu valdes priekšsēdētājs Ernests Saulītis aģentūrai LETA sacīja, ka šādus apgalvojumus nevar komentēt, jo tā ir konfidenciāla informācija. 

"Ja kādi lēmumi tiks pieņemti, par to tiks informēts," teica Saulītis. 

Savukārt "Rīgas satiksmes" kapitāldaļu turētājs Vadims Baraņņiks aģentūrai LETA atzina, ka kopš atcēla Meirānu no uzņēmuma valdes, neko par viņa darbību "Rīgas kartē" nezina. 

"Uzņēmuma pārstāvju iecelšana "Rīgas kartes" valdē ir "Rīgas satiksmes" valdes pārziņā," teica amatpersona.

Toreiz Baraņņiks Meirānu atcēla no ieņemamā amata, jo izskatīja, ka viņš nevar vienlaikus būt valdes loceklis abos uzņēmumos.

Vienlaikus, neviena no amatpersonām nenoliedza, ka izskanējušais apgalvojums par plānoto Meirāna atbrīvošanu no "Rīgas kartes" valdes būtu nepatiess.

"Rīgas satiksmē" aģentūrai LETA šīs dienas laikā nesniedza atbildi par to, vai 17.oktobrī tiešām gaidāma akcionāru sanāksme un vai tās darba kārtībā iekļauts jautājums par Meirāna atstādināšanu no amata.

Kā ziņots, "Rīgas karte" ir 2007.gadā dibināts uzņēmums, kas izveidoja un uztur Rīgas sabiedriskā transporta un autostāvvietu elektronisko norēķinu sistēmu. Uzņēmuma akcionāri ir "Rīgas satiksme" un ASV tehnoloģiju kompānija "Conduent", kas agrāk bija pazīstama ar zīmolu "Xerox".

51% "Rīgas kartes" pieder "Rīgas satiksmei", bet 49% - Francijas uzņēmumam "Conduent Business solutions".

Tagad "Rīgas karte" valde darbojas trīs cilvēku sastāvā. ASV/Francijas investorus "Conduent Transportation" uzņēmumā pārstāv Ēriks Morizīrs, bet "Rīgas satiksmi" - Meirāns un Pavels Tulovskis.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu