14 novērojumu stacijās krituši siltuma rekordi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Rudens rotāta Latvijas province
Foto: Rudens rotāta Latvijas province Foto: Jānis Škapars/TVNET

Trešdien kopumā 14 meteoroloģisko novērojumu stacijās pārspēts 16.oktobra maksimālās gaisa temperatūras rekords, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Visā valstī, izņemot Kolku, termometra stabiņš pakāpās virs +16 grādiem, teritorijas lielākajā daļā - arī virs +18 grādiem. Daugavpilī, Liepājā, Pāvilostā un Rucavā gaisa temperatūra sasniedza +20 grādus.

Visaugstāk - līdz +20,5 grādiem - gaiss iesila Pāvilostā, un tas ir visas Latvijas 16.oktobra rekords. Iepriekšējā augstākā gaisa temperatūra, kas valstī reģistrēta šajā datumā, bija +19,6 grādi pirms gada.

Daugavpilī un Rucavā ar +20,2 grādiem sasniegts arī mēneša otrās dekādes siltuma rekords.

Jau ziņots, ka pagājušajā gadā astoņas dienas pēc kārtas - no 11. līdz 18.oktobrim - Latvijā krita siltuma rekordi un daudzviet tika pārspēts mēneša otrās dekādes rekords.

Vēlākais zināmais datums, kad gaisa temperatūra Latvijā pakāpusies līdz +20 grādiem, ir 18.oktobris. +20 grādu atzīme šajā dienā sasniegta gan 2018., gan 1949.gadā.

Atbilstoši prognozēm trešdiena bija pēdējā diena šogad Latvijā ar gaisa temperatūru virs +18 grādiem.

Pirmais siltuma rekords šonedēļ tika pārspēts pirmdien Daugavpilī, gaisa temperatūrai paaugstinoties līdz +19,9 grādiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu