Korbins: Leiboristi, visticamāk, balsos pret topošo Brexit vienošanos

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X

Opozīcijā esošā Lielbritānijas Leiboristu partija, visticamāk, balsos pret Brexit vienošanos, par ko šobrīd notiek intensīvas sarunas ar Briseli, trešdien paziņojis partijas līderis Džeremijs Korbins.

"Viss, ko esmu dzirdējis no sarunām, kas turpinās, liek man bažīties, ka realitātē būs robeža Īrijas jūrā starp Ziemeļīriju un pārējo Lielbritāniju," intervijā raidorganizācijai ITN norādīja Korbins.

Medijos izplatījušās ziņas, ka Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons piekāpies Īrijas robežas jautājumā, pieļaujot regulējošu robežu Īrijas jūrā.

Korbins arī pauda bažas, ka konservatīvie pēc Brexit pazeminās Lielbritānijas patērētāju tiesību un darba ņēmēju tiesību standartus, un noslēgs liberālu brīvās tirdzniecības līgumu ar Savienotajām Valstīm, kas var novest pie "milzīgas tiesību zaudēšanas".

"Spriežot pēc dzirdētā, tā nav vienošanās, ko mēs varam atbalstīt," sacīja Korbins.

Vairums no 245 Leiboristu partijas deputātiem, visi 35 Skotijas Nacionālās partijas (SNP) deputāti un 18 no 19 liberāldemokrātu likumdevējiem, domājams, balsos pret topošo vienošanos ar Briseli par Lielbritānijas izstāšanās nosacījumiem.

Taču Džonsonam var izdoties nodrošināt nelielu vairākumu, ja viņš spēs iegūt gana lielu atbalstu eiroskeptiski noskaņoto savas partijas deputātu vidū, nodrošināt 35 neatkarīgo deputātu atbalstu un desmit Ziemeļīrijas Demokrātisko unionistu partijas (DUP) deputātu atbalstu.

Taču arī eiroskeptiķiem un DUP ir bažas par ierosināto risinājumu Īrijas robežai.

Ņemot vērā faktu, ka daži deputāti var nepiedalīties balsojumā, Džonsonam vienošanās apstiprināšanai nepieciešams vismaz 320 deputātu atbalsts parlamentā, kur ir 650 vietas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu