Mūrniece: Latvijas parlamentā ir plašs atbalsts Ukrainas eiroatlantiskajai integrācijai (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis apmeklē Latvijas Republikas Saeimu un Ministru kabinetu
Foto: Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis apmeklē Latvijas Republikas Saeimu un Ministru kabinetu Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas parlamentā ir plašs atbalsts Ukrainas eiroatlantiskajai integrācijai, trešdien, Saeimā uzņemot Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski, kurš ieradies oficiālā vizītē Latvijā, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA).

"Latvijas parlamentā ir plašs atbalsts Ukrainas eiroatlantiskajai integrācijai. Mēs sekojam notikumu attīstībai Ukrainā, un jūs allaž varat paļauties uz stingru Latvijas atbalstu Ukrainas suverenitātei un teritoriālai integritātei," pauda Mūrniece.

Viņa teica, ka Latvija konsekventi īsteno Krimas prettiesiskās aneksijas neatzīšanas politiku, uzsverot, ka sankcijas pret Krieviju jāsaglabā līdz Minskas vienošanās pilnīgai izpildei.

Tāpat Saeimas priekšsēdētāja, komentējot cilvēktiesību situāciju Krimā, sacīja, ka Latvijas Saeima ir atzinusi Krimas tatāru deportācijas par genocīdu.

Tikšanās laikā puses pārrunāja aktīvo reformu gaitu Ukrainā. Saeimas priekšsēdētāja sacīja, ka ir būtiski turpināt reformas, kas stiprina Ukrainas demokrātiju, turklāt svarīgi tās ieviest atbildīgi un nostiprināt to neatgriezeniskumu.

Puses pārrunāja arī Eiropas Savienības Austrumu partnerības politikas īstenošanu, esot vienisprātis, ka viens no turpmākās sadarbības jautājumiem būtu mobilo sakaru viesabonēšanas tarifu atcelšana Ukrainai.

Kā ziņots, trešdien Latvijā oficiālā vizītē ieradīsies Ukrainas prezidents Zelenskis ar kundzi Olenu Zelensku.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu