"Ogres" basketbolisti jauno sezonu turpina bez zaudējumiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Dārgais
Kristaps Dārgais Foto: Jānis Laganovskis (estlatbl.com)

"Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" trešdien "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā (LIBL) savā laukumā piedzīvoja sagrāvi mačā ar vienu no līdervienībām "Ogri". 

"Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" piekāpās pretiniekiem ar 68:114 (10:37, 20:27, 16:30, 22:20).

Mājiniekiem Edmunds Elksnis sakrāja 22 punktus un sešas rezultatīvas piespēles, Klāvs Dubults 14 punktus un sešas atlēkušās bumbas un Valters Vēveris 13 punktus.

"Ogrei" 18 punkti un septiņas atlēkušās bumbas Jānim Pozņakam, 16 punkti, astoņas bumbas zem groziem un četras rezultatīvas piespēles Renāram Magonem, 15 punkti Rihardam Zēbergam, 14 punkti un pa astoņām atlēkušajām bumbām un rezultatīvām piespēlēm Kristapam Dārgajam, 13 punkti Džeimsam Beitemonam, 11 punkti un deviņas piespēles Rinaldam Sirsniņam un desmit punkti un piecas bumbas zem groziem Nikolajam Zotovam.

Valmieras basketbolisti sezonas pirmajās divās spēlēs bija cietuši zaudējumus, pirms nedēļas pret Tallinas "TalTech" svinēja pirmo uzvaru, taču trīs dienas vēlāk ar 72:107 atzina līgas čempiones "Ventspils" pārākumu.

Turpretī "Ogre" sezonu iesākusi ar trim uzvarām pēc kārtas, iepriekšējā duelī ar 81:73 pārspējot Raplas "Avis Utilitas" basketbolistus.

Ogres komanda palikusi bez viena no saviem līderiem Kaspara Bērziņa, jo pieredzējušais centra spēlētājs karjeru turpinās Vienotās līgas komandā Saratovas "Avtodor".

Ar bilanci 4-0 ogrēnieši turnīra tabulā "VEF Rīga" vienību. Savukārt valmierieši ar vienu uzvaru piecās spēlēs turnīra tabulā saglabāja 11.vietu.

Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas čempionātā 2019./20.gada sezonā piedalās 15 komandas - septiņas Latvijas vienības - "Ventspils", "VEF Rīga", "Ogre", "Jūrmala"/"Betsafe", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Liepāja", kā arī astoņas Igaunijas komandas - Tallinas "Kalev"/"Cramo", "Tartu Universitāte", Raplas "Avis Utilitas", Tallinas "Taltech", Pērnavas "Sadam", "Valga-Valka"/"Maks&Moorits", Tallinas TLU/"Kalev" un Rakveres "Tarvas".

No 27.septembra līdz 2020.gada 22.martam komandas sacentīsies divu apļu turnīrā. Astoņas labākās kvalificēsies ceturtdaļfinālam, kur sacentīsies sērijās līdz divām uzvarām. Līgas čempionus noskaidros "Final 4" turnīrā 3. un 4.aprīlī, pēc tam notiks abu valstu čempionātu izslēgšanas turnīri.

Pirmajā Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas turnīrā 2018./2019.gada sezonā 15 komandu konkurencē gan pamatturnīrā, gan "Final 4" uzvarēja "Ventspils".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu