Krievijā no vilciena izsēdināti trīs ASV diplomāti (11)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Sliedes
Sliedes Foto: Edijs Pālens/LETA

Krievijas varasiestādes Severodvinskā izsēdinājušas no vilciena trīs ASV diplomātus, trešdien, atsaucies uz "informētiem avotiem", vēsta vietējās ziņu aģentūras.

Diplomāti pirmdien izsēdināti no vilciena, kas no Severodvinskas devās uz Ņonoksu, kur augustā pēc sprādziena militāru izmēģinājumu laikā tika reģistrēta strauja radiācijas līmeņa paaugstināšanās, ziņo aģentūra "Interfax".

Starp trim ASV diplomātiem, kas Severodviskas stacijā pēc dokumentu pārbaudes tika izsēdināti no vilciena, bijis vēstniecības karaflotes atašejs un armijas atašejs.

Savukārt aģentūra TASS, atsaucoties uz avotu tiesībsargāšanas iestādēs, ziņo, ka diplomāti esot pārkāpuši noteikumus, kas regulē ārvalstnieku apmeklējumus īpaši kontrolētajās teritorijās.

Severodvinska ir starp Krievijas pilsētām, kurās liegta ārvalstnieku brīva ieceļošana bez īpašām atļaujām.

Tikmēr ASV vēstniecības pārstāve norādījusi, ka diplomāti veikuši oficiālu braucienu, par ko savlaicīgi informētas Krievijas varasiestādes.

Ņonoksā, kas atrodas Baltās jūras piekrastē, izvietots raķešu izmēģinājumu poligons. Tur 8.augustā notikušajā sprādzienā gāja bojā pieci Krievijas atomenerģētikas korporācijas "Rosatom" darbinieki.

Pēc sprādziena radiācijas līmenis Severodvinskā uz īsu brīdi 16 reizes pārsniedza normālo fona līmeni.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu