Par karjeras beigām paziņo pieredzējušais basketbolists Dengs

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Luols Dengs
Luols Dengs Foto: AP/Scanpix

Par profesionālās karjeras beigām paziņojis pieredzējušais Lielbritānijas basketbolists Luols Dengs, kurš Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadīja 15 sezonas.

Spēlētājs karjeru noslēdza Čikāgas "Bulls" komandā, kas viņu 2004.gadā ar kopējo septīto numuru izraudzījās jauno spēlētāju draftā. Dengs karjeras noslēgumā parakstīja vienas dienas līgumu ar "Bulls", tādējādi sniedzot sev iespēju profesionāļa gaitas noslēgt klubā, kurā sākās viņa NBA piedzīvojums.

"Esam ļoti gandarīti, ka Dengs nolēmis karjeru beigt tieši "Bulls". Gan laukumā, gan ārpus tā viņš šo deviņu gadu laikā bija lielisks piemērs pārējiem. Dengs atdeva visus savus spēkus, lai palīdzētu klubam gūt uzvaras," leģendāro spēlētāju slavināja "Bulls" prezidents Maikls Reinsdorfs.

Līdzīgās domās bija arī komandas viceprezidents basketbola darījumos Džons Paksons.

"Kopš brīža, kad draftējām viņu ar septīto numuru, "Bulls" komanda kļuva tikai labāka," teica Paksons.

"Dengs bija augstākā līmeņa profesionālis, kas bija redzams katru dienu. Vienmēr atcerēsimies viņa neatlaidību un Visu zvaigžņu līmeņa cienīgo karjeru, kas katru vakaru bija redzama basketbola laukumā."

Denga ģimene, viņam vēl esot bērnam, no Sudānas aizbēga uz Ēģipti, bet vēlāk pārcēlās uz dzīvi Lielbritānijā, kur bijušais spēlētājs pirmo reizi iepazina basketbolu.

Pēc lieliskās sezonas Djūkas universitātē Dengs pievienojās "Bulls", palīdzot vienībai izbeigt septiņu gadu neveiksmju sēriju, kurā Čikāgas klubs ne reizi nespēja iekļūt izslēgšanas spēlēs. Basketbolistam šī sezona plaukstas savainojuma dēļ beidzās priekšlaicīgi.

2011./12. un 2012./13.gada sezonās Dengs laukumā pavadīja vislielāko laiku no visiem NBA spēlējošajiem sportistiem, tādējādi abos gados izpelnoties vietu Visu zvaigžņu spēlē. Viņa lieliskais sniegums neglāba Dengu no aizmainīšanas uz Klīvlendas "Cavaliers", kas spēlētāju savā rīcībā ieguva 2014.gada sākumā.

Vēlāk viņš divas sezonas pavadīja Maiami "Heat" un Losandželosas "Lakers" rindās, lai arī otrās komandas sastāvā viņš 2017./18.gada sezonā aizvadīja tikai vienu spēli. Pērn viņš 22 spēles aizvadīja Minesotas "Timberwolves" komandā, kuru vadīja bijušais "Bulls" treneris Toms Tibodo.

Spēlētājs 15 sezonu laikā kopumā aizvadīja 902 spēles, kurās vidēji izcēlās ar 14,8 punktiem, 6,1 atlēkušo bumbu un 2,3 rezultatīvām piespēlēm. Tāpat spēlētājs septiņas reizes piedalījās izslēgšanas spēlēs, sešās no tām pārstāvot "Bulls", bet vēl reizi tas izdevās "Heat" sastāvā 2016.gadā.

Dengs 2011.gada augustā paviesojās arī Latvijā. Lielbritānijas un Latvijas izlase 2011.gada augustā aizvadīja pārbaudes spēli, kurā ar rezultātu 74:51 pārāki bija mājinieki. Dengs šajā spēlē izcēlās ar septiņiem gūtiem punktiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu