Latvijas 3x3 basketbolisti sasniedz Pasaules tūres posma ceturtdaļfinālu

CopyDraugiem X Whatsapp
Edgars Krūmiņš (no kreisās) un Agnis Čavars
Edgars Krūmiņš (no kreisās) un Agnis Čavars Foto: FIBA.com

Latvijas 3x3 basketbola komanda "Rīga Ghetto Basket", kurā spēlē Artūrs Strēlnieks, Agnis Čavars, Edgars Krūmiņš un Nauris Miezis, piektdien iekļuva Pasaules tūres pēdējā posma - Džidas "Masters" turnīra - ceturtdaļfinālā.

Latvijas komanda, kurai piešķirts pirmais numurs, A apakšgrupas pirmajā cīņā ar 22:11 pārspēja Filipīnu vienību "Balanga", kura izsēta ar 11.numuru. Desmit punktus guva Krūmiņš, astoņi punkti bija Miezim, kamēr pa diviem guva Čavars un Strēlnieks

Otrajā duelī latvieši ar 21:14 guva virsroku pār Francijas kvartetu "Lyon", kuram turnīrā ir 12.numurs. Šajā mačā deviņi punkti bija Miezim, piecus sameta Strēlnieks, četrus Krūmiņš, bet trīs - Čavars.

Ar divām uzvarām divās spēlēs Latvijas komanda uzvarēja A apakšgrupā un nodrošināja vietu ceturtdaļfinālā.

Latvijas 3x3 basketbola izlases līderim Kārlim Lasmanim šomēnes tika veikta potītes operācija, kā dēļ viņš trīs mēnešus nevarēs doties laukumā. Operācija veikta, lai Lasmanis varētu būt ierindā uz nākamgad Indijā paredzēto olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru. 

Lasmanis šosezon pārstāvēja "Rīga Ghetto Basket" komandu, uz brīdi kļūstot par individuālā ranga līderi. Šobrīd viņš atkāpies uz otro vietu.

Pasaules tūres finālposms jeb "Finals" no 2. līdz 3.novembrim norisināsies Japānas pilsētā Ucunomijā, un jau tagad ir skaidrs, ka tajā piedalīsies arī Latvijas vadošā komanda "Rīga Ghetto Basket".

"Riga Ghetto Basket" augusta sākumā Prāgā triumfēja Pasaules tūres "Masters" posmā, bet šī paša mēneša pēdējā nedēļā izcīnīja otro vietu Debrecenas "Masters" sacensībās. Aprīlī Latvijas komanda Dohā pirmo reizi triumfēja Pasaules tūres posmā, bet jūnijā Ķīnas pilsētā Čendu izcīnīja sudrabu. Tāpat latvieši guva sudraba medaļas arī Pasaules kausa finālā.

3x3 basketbols iekļauts 2020.gada Tokijas olimpisko spēļu programmā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu