Šmitam astoņi punkti "Barcelona" pārliecinošā uzvarā Eirolīgas mačā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Rolands Šmits
Rolands Šmits Foto: EPA/Scanpix

Latvijas basketbolists Rolands Šmits piektdien guva astoņus punktus, kamēr viņa pārstāvētais Spānijas klubs "Barcelona" svinēja uzvaru ULEB Eirolīgas trešās kārtas spēlē. 

"Barcelona" mājās ar 103:84 (19:25, 27:19, 26:17, 31:23) uzvarēja Vācijas vienību Berlīnes "Alba".

Šmits šajā duelī laukumā devās četras minūtes un 48 sekundes pirms pamatlaika beigām, kad mājinieki bija vadībā ar 86:66. Šajā laikā viņš atzīmējās ar diviem bumbas triecieniem grozā no augšas, vienu no diviem soda metieniem un vienu precīzu tālmetienu.

Viņš savā sezonas pirmajā Eirolīgas mačā arī izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, izprovocēja vienu piezīmi un tika pie deviņiem efektivitātes koeficienta punktiem.

Barselonas komandā ar 22 punktiem izcēlās Korijs Higinss, 18 punktus guva Nikola Mirotičs, bet 15 punktus pievienoja Ante Tomičs.

Tikmēr viesiem 17 punkti bija lietuvieša Roka Giedraiša rēķinā.

"Barcelona" sezonu sākusi ar trim uzvarām trīs spēlēs, tāda pati bilance ir tikai Jāņa Strēlnieka pārstāvētajai Maskavas CSKA.

Citā mačā Stambulas "Anadolu Efes" izbraukumā ar 83:78 (23:27, 16:19, 30:17, 14:15) uzveica "Valencia" vienību.

"Anadolu Efes" komandā 19 punktus guva Krunoslavs Simons, bet ar 15 punktiem un 12 rezultatīvām piespēlēm izcēlās Vasilije Micičs. Mājiniekiem 22 punktus sameta Bojans Dubļevičs.

Vēl piektdien Sanktpēterburgas "Zeņit" viesos ar 77:68 (20:19, 18:17, 15:11, 11:17, 13:4) pagarinājumā uzveica Pirejas "Olympiakos", tiekot pie pirmā panākuma sezonā.

"Olympiakos", sākoties pamatlaika pēdējai minūtei bija iedzinējos ar 58:64, tomēr iemeta divus tālmetienus un izlīdzināja rezultātu. Tiesa, pagarinājumā pārāki bija "Zeņit" basketbolisti.

Uzvarētājiem ar 18 punktiem izcēlās Mateušs Poņitka, bet desmit punkti un desmit atlēkušās bumbas bija Gustavo Ajonam. Mājiniekiem ar 16 punktiem un 16 bumbām zem groziem atzīmējās Nikola Milutinovs, bet tikpat punktu guva Kevins Punters.

Jānis Timma ceturtdien guva 12 punktus, bet Dairis Bertāns iemeta 11 punktus, viņu pārstāvētajai Maskavas "Himki" komandai pretinieku laukumā ar rezultātu 86:99 piekāpjoties CSKA vienībai, kuras pieteikumā bija Jānis Strēlnieks. Savukārt Rihards Lomažs savā otrajā Eirolīgas mačā palika tukšā, kamēr viņa pārstāvētā Vilērbānas ASVEL viesos ar 63:104 kapitulēja Minhenes "Bayern" komandai.

Citā mačā ar 39 punktiem Eirolīgas rezultativitātes rekordam pietuvojās Nando de Kolo, kura pārstāvētā Stambulas "Fenerbahce Beko" mājās ar 87:80 uzveica Vitorijas "Kirolbet Baskonia". De Kolo ar 44 efektivitātes koeficienta punktiem kļuva par kārtas vērtīgāko spēlētāju.

Vēl Kauņas "Žalgiris" izcīnīja pirmo uzvaru sezonā, savā laukumā ar 86:73 pārspējot Madrides "Real". Tikmēr Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" izbraukumā ar 79:78 guva virsroku pār Atēnu "Panathinaikos Opap", bet Telavivas "Maccabi FOX" savu līdzjutēju priekšā ar 84:69 pagarinājumā uzveica Belgradas "Crvena zvezda mts".

Šosezon Eirolīgā ir pārstāvētas desmit valstis ar 18 komandām, kas ir par divām vairāk nekā iepriekšējā sezonā. Komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas čempione tiks noskaidrota maija beigās Ķelnē, kur notiks finālčetrinieka turnīrs.

Iepriekšējā sezonā par ULEB Eirolīgas čempioni astoto reizi kļuva Maskavas CSKA, kas finālspēlē uzveica Stambulas "Anadolu Efes".

Madrides "Real" ir tituliem bagātākā komanda, ULEB Eirolīgā triumfējot desmit reizes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu