Mbapē atgriežas pēc traumas un palīdz PSG izcīnīt uzvaru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Kiljans Mbapē
Kiljans Mbapē Foto: AFP/SCANPIX

Francijas izlases futbolists Kiljans Mbapē piektdien atgriezās laukumā pēc traumas dziedēšanas un ar gūtiem vārtiem palīdzēja Parīzes "Saint-Germain" (PSG) gūt drošu uzvaru.

PSG viesos ar rezultātu 4:1 (2:0) pārspēja "Nice".

Uzvarētāju rindās divus vārtus guva Anhels di Marija, bet pa reizei precīzi sita Mbapē un Mauro Ikardi.

Šajā spēlē traumas dēļ nevarēja piedalīties viens no šīs sezonas labākajiem PSG vārtu guvējiem Neimars, kā arī Idriss Gejs. Tomēr ierindā pēc traumas dziedēšanas atgriezās Mbapē.

Jau pašā spēles sākumā trīs sitienus pēc kārtas atvairīja "Nice" vārtu vīrs Valters Benitess, tomēr jau 15.minūtē viņam nācās kapitulēt, jo Ikardi ar lielisku piespēli laukuma centrā, vienatnē pret vārtsargu izvirzīja di Mariju, kurš sita nekļūdīgi.

Sešas minūtes vēlāk di Marija vēlreiz aizkļuva līdz soda laukumam nepiesegts un filigrāni pārcēla bumbu pāri vārtsargam, panākot jau 2:0. Ar šādu rezultātu arī beidzās pirmais puslaiks.

Mača 67.minūtē PSG apjukumu soda laukumā izmantoja Igniatiuss Ganago, sadeldējot viesu pārsvaru līdz minimumam. Atspēlēšanos grūtāku padarīja nākamajās desmit minūtēs nopelnītās divas sarkanās kartītes, tādējādi mājiniekiem nācās spēli pabeigt deviņu vīru sastāvā.

Šo iespēju izmantoja Mbapē, 88.minūtē soda laukumā nonākot pirmais pie atlēkušās bumbas. Četras minūtes vēlāk PSG vēlreiz izmantoja skaitlisko pārsvaru un noķēra pretiniekus pretuzbrukumā, izspēlēdami bumbu līdz tukšiem vārtiem.

Mbapē vārtus nebija guvis jau kopš 11.augusta.

Sestdien Francijas futbola čempionātā tiks aizvadītas sešas spēles.

Uzvara PSG ļāva par ieņemt drošākas pozīcijas turnīra tabulas augšgalā, par pieciem punktiem apsteidzot "Nantes", kas deviņās spēlēs tikusi pie 19 punktiem. Trešajā pozīcijā ar 16 punktiem ir "Angers", bet labāko četrinieku noslēdz Bordo "Girondins", kas iekrājuši par punktu mazāk.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu