Levandovskis atkārto bundeslīgas rekordu; "Bayern" neizšķirts pret "Augsburg"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: EPA/LETA

Polijas izlases uzbrucējs Roberts Levandovskis jau astotajā spēlē pēc kārtas izcēlās ar vārtu guvumu, atkārtojot Vācijas bundeslīgas rekordu, tomēr viņa pārstāvētā komanda Minhenes "Bayern" zaudēja punktus pret "Augsburg".

"Bayern" viesos spēlēja neizšķirti 2:2 (1:1) ar vienu no līgas vājākajiem klubiem "Augsburg".

Levandovskis guva savas komandas pirmos vārtus, tādējādi šosezon viņš visās spēlēs spējis izcelties ar vismaz vieniem vārtiem, tādējādi atkārtojot Pjēra Emerika Obamejanga 2015./16.gada sezonā iespēto. Tāpat Levandovskis kļuva par pirmo "Bayern" futbolistu kopš 2005.gada, kuram izdevies gūt vārtus astoņās spēlēs pēc kārtas. Iepriekš 2005.gadā to paveica Rojs Makājs.

Mājinieki spēles rezultātu atklāja jau pirmajā minūtē, kad soda laukumā pēc komandas biedru saspēles, pie bumbas nonāca Marko Rihters, kurš nelielā palēcienā panāca 1:0. 13 minūtes vēlāk pēc soda laukumā centrēto bumbu ar galvu vārtos raidīja Levandovskis.

Atlikušajā laikā pa lieliskai iespējai bija Levandovskim un Seržam Njabrī, tomēr abu futbolistu raidījumi nesasniedza vārtu tīklu.

Otrā puslaika ceturtajā minūtē no laukuma labās puses tuvāk soda laukumam pietuvojās Njabrī, kurš pabeidzis pēdējo māņu manevru, izdarīja spēcīgu un rezultatīvu sitienu. Njabrī 61.minūtē bija vēl viena lieliska iespēja, tomēr viņa raidīto bumbu no vārtu stūra izvilka "Augsburg" vārtsargs.

Kā izrādījās vēlāk, šis atvairītais sitiens bija neizšķirta vērtē, jo mača kompensācijas pirmajā minūtē no tuvas distances izlīdzinājumu panāca Alfrēds Finbogasons.

Zīmīgi, ka "Bayern" vairāk par vieniem vārtiem trīs spēlēs pēc kārtas nebija guvuši kopš 2004.gada nogales.

"Bayern" jau mača 12.minūtē traumas dēļ zaudēja savu aizsargu Niklasu Sueli, kurš, visticamāk, guvis ceļgala savainojumu.

Tikmēr citā spēlē "Leipzig" savā laukumā spēlēja neizšķirti 1:1 (0:0) ar "VfL Wolfsburg".

Mājinieku rindās vārtus guva Tīmo Verners, bet "VfL Wolfsburg" klubā vienīgo precīzo sitienu izdarīja Vouts Veghorsts.

Sestdienas centrālajā mačā tiekas Dortmundes "Borussia" un Menhengladbahas "Borussia".

Bundeslīgā pirmo vietu ar 16 punktiem septiņos mačos ieņem Menhengladbahas "Borussia", bet "VfL Wolfsburg" tikpat punktus izcīnījuši, aizvadot par vienu cīņu vairāk. Trešo un ceturto vietu ar 15 punktiem attiecīgi ieņem "Bayern" un "Leipzig", abām nospēlējot astoņus mačus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu