Markess seškārtējā "MotoGP" čempiona statusā uzvar arī Japānas Lielajā balvā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Marks Markess
Marks Markess Foto: AFP/LETA

Spānis Marks Markess no "Repsol Honda" komandas svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motošosejas čempionāta 16.posma - Japānas "Grand Prix" - sacensībās "MotoGP" ieskaitē.

Markess, kurš pirms divām nedēļām nodrošināja savu sesto titulu, izcīnīja desmito uzvaru sezonā, bet Japānā viņš pirmais finišējis trīs no pēdējām četrām reizēm.

Markess "Honda" rūpnīcas mājas sacīksti sāka no "pole-position" un no otrā apļa dominēja, izcīnot uzvaru un nodrošinot sava spēkrata ražotājam pirmo vietu Konstruktoru kausā.

Otrais bija francūzis Fabio Kvartaro no "Petronas Yamaha", bet trešo vietu izcīnīja itālis Andrea Doviciozo no "Ducati". Aiz pirmā četrinieka bija spānis Maveriks Vinjaless ("Monster Energy Yamaha"), piektais finišēja Kels Kračlovs ("LRC Honda"), bet pirmo sešinieku noslēdza itālis Franko Morbidelli ("Petronas Yamaha").

Markess karjeras laikā izcīnījis 80 uzvaras.

Ar sešiem tituliem viņš atpaliek tikai no itāļiem Valentīno Rosi un Džakomo Agostīni, kuri attiecīgi savu septīto un astoto titulu izcīnīja 2009. un 1975.gadā.

Markess ir seškārtējs pasaules čempions un pēdējo četru gadu "MotoGP" klases uzvarētājs. Spānis prestižākajai klasei pievienojās 2013.gadā un jau savā debijas sezonā kļuva par čempionu.

Tāpat Markesam ir pa vienam titulam "Moto2" klasē un 125 kubikcentimetru klasē.

Markess kopvērtējumā iekrājis 350 punktus, otrais ar 231 punktu ir Doviciozo, bet tālāk ar 176 punktiem ir spāņi Alekss Rins un Vinjaless.

Šogad tiks aizvadīti 19 posmi, sezonai noslēdzoties novembrī Valensijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu