Džousta "hat-trick" kaldina "Avalanche" uzvaru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Taisons Džosts
Taisons Džosts Foto: AFP / Scanpix

Taisonam Džoustam izceļoties ar trim vārtiem, Kolorādo "Avalanche" komanda sestdien svinēja uzvaru Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē un saglabāja līderpozīciju kopvērtējumā.

"Avalanche" viesos ar 6:2 (1:1, 3:0, 2:1) uzveica Tampabejas "Lightning".

21 gadu vecajam kanādietim šis bija pirmais "hat-trick" karjerā. Vēl viesiem vārtus guva Gabriels Landeskogs, Neizems Kadri un Miko Rantanes, bet ar trim rezultatīvām piespēlēm izcēlās Kolins Vilsons.

Tikmēr vārtsargs Pavels Francouzs neitralizēja 44 pretinieku metienus.

"Avalanche" sezonu sākusi ar septiņām uzvarām astoņās spēlēs un arī vienīgajā zaudējumā tikusi pie punkta. Vēl labāks sākums Denveras komandai bija tikai 2000./2001.gada sezonā.

Savukārt minimālu uzvaru svinēja Ņūdžersijas "Devils", kas mājās ar 1:0 (1:0, 0:0, 0:0) pārspēja Vankūveras "Canucks". 

"Devils" komandā savus pirmos vārtus karjerā guva šī gada drafta pirmais numurs Džeks Hjūzs, bet Makenzijas Blekvuds apturēja visus 25 pretinieku metienus un tika pie trešās "sausās" uzvaras planētā spēcīgākajā līgā.

Zīmīgi, ka Džekam Hjūzam šī bija arī pirmā NHL spēle pret savu vecāko brāli Kvinu, kurš ir Vankūveras vienības aizsargs.

Aiz Hjūza draftētais Kāpo Kako savus pirmos vārtus NHL guva nedēļu ātrāk nekā "Devils" uzbrucējs.

Citviet Toronto "Maple Leafs" mājās ar 4:3 (2:1, 0:0, 1:2, 1:0) pagarinājumā pārspēja Bostonas "Bruins". Divus vārtus, tajā skaitā uzvaru nesošos, guva Morgans Railijs.

Tikmēr piecu zaudējumu sēriju pārtrauca Dalasas "Stars", kas izbraukumā ar 4:1 (2:1, 0:0, 2:0) pārspēja Filadelfijas "Flyers". Citā mačā uzvaras "bullīti" realizēja Vicents Tročeks, kurš palīdzēja Floridas "Panthers" viesos ar 3:2 (0:0, 2:0, 0:2, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēt Nešvilas "Predators".

Vēl sestdien Stenlija kausa čempione Sentluisas "Blues" mājās ar 2:5 (1:1, 0:3, 1:1) piekāpās Monreālas "Canadiens", Losandželosas "Kings" savā laukumā ar 4:1 (1:0, 3:0, 0:1) pārspēja Kalgari "Flames", bet Arizonas "Coyotes" savu līdzjutēju priekšā ar 5:2 (2:0, 1:0, 2:2) guva virsroku pār Otavas "Senators", kas gaida laukumā atgriežamies latviešu uzbrucēju Rūdolfu Balceru.

Jau ziņots, ka uzbrucējs Zemgus Girgensons sestdien guva uzvaras vārtus, kaldinādams Bufalo "Sabres" komandas panākumu. "Sabres" viesos ar 4:3 (1:1, 1:0, 2:2) pārspēja Sanhosē "Sharks" vienību. 

Tikmēr uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" savā laukumā ar 0:3 (0:0, 0:1, 0:2) piekāpās Vegasas "Golden Knights" pārākumu. Pretinieku vārtsargs Marks Andrē Flerī atvairīja visas 29 mājinieku mestās ripas. 

Citā mačā uz rezervistu soliņa palika vārtsargs Elvis Merzļikins, kura pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" mājās ar 2:3 (1:2, 1:0, 0:0, 0:1) piekāpās Ņujorkas "Islanders".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu