Gulbis strauji pietuvojas pasaules ranga trešajam simtam (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Ernests Gulbis
Ernests Gulbis Foto: EPA/LETA

Latvijas tenisists Ernests Gulbis pirmdien atjaunotajā ATP rangā zaudējis 62 pozīcijas, tādējādi sportists atkāpies uz 196.vietu, kas vairs nav tālu no trešā simta.

Gulbis aizpagājušajā nedēļā piedzīvoja zaudējumu Francijā notiekošā Muijeronlekaptifas "Challenger" turnīra pirmajā mačā un ranga punktus nenopelnīja. Pirms nedēļas Gulbis bija 134.pozīcijā. Tik zemu rangā Gulbis nav atradies kopš pagājušā gada februāra, kad ierindojās 199.vietā.

Tikmēr Mārtiņš Podžus zaudējis piecas vietas (428.), viņa brālis Jānis četras (dalīta 1398.), bet Artūrs Lazdiņš piecas pozīcijas (dalīta 1520.). Mārtiņš Rocēns aizvien spējis saglabāt dalītu 1539.pozīciju.

Izmaiņas notikušas arī pirmajā desmitniekā, tomēr ne vadošajās pozīcijās.

Aizvien līdera godu ieņem serbs Novaks Džokovičs, otrais ir spānis Rafaels Nadals, bet pieredzējušais Rodžers Federers no Šveices ir trešais. Tālāk seko Daniils Medvedevs no Krievijas, austrietis Dominiks Tīms un Vācijas sportists Aleksandrs Zverevs. Septītais ir grieķis Stefans Cicips, bet ar vietām apmainījušies japānis Kei Nišikori un Karens Hačanovs, kurš ieņem devīto pozīciju. Labāko desmitnieku noslēdz spānis Roverto Bautista-Aguts.

Kādreizējā planētas pirmā rakete vīru tenisā Endijs Marejs svētdien svinēja uzvaru Antverpenes "ATP World Tour 250" turnīrā, izcīnot savu pirmo titulu kopš 2017.gada marta.

Britu tenisists finālā ar rezultātu 3-6, 6-4, 6-4 pārspēja šveicieti Stanu Vavrinku.

Tikmēr tādas pašas raudzes turnīrā Stokholmā uzvarēja Kanādas tenisists Deniss Šapovalovs, kurš finālā ar 6-4, 6-4 pārspēja serbu Filipu Krajinoviču. Šapovalovam šis bija pirmais fināls karjerā un tika izcīnīts arī pirmais tituls.

Tāpat "ATP World Tour 250" turnīrs norisinājās Maskavā, kur mājinieks Andrejs Rubļovs finālā ar 6-4, 6-0 uzveica francūzi Adrianu Mannarīno. Rubļovam šis ir otrais ATP tituls karjerā. 

Savukārt dubultspēļu rangā par vietu pakāpušies M.Podžus un Gulbis, attiecīgi ieņemot 419. un 432.pozīciju. J.Podžus zaudējis vienu vietu (596.), bet Lazdiņš (1025.) un Rocēns (dalīta 1641.) divas. Tikmēr Artūrs Kuļibaba atkāpies par 123 pozīcijām (dalīta 2089.).

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu