Ostapenko: Bartoli sniedz man ļoti daudz pozitīvu lietu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: BGL BNP Paribas Luxembourg Open/Facebook

Aļonas Ostapenko jaunā trenere Mariona Bartoli sniedz ļoti daudz pozitīvu lietu, atzīst Latvijas tenisiste.

Ostapenko svētdien Luksemburgas WTA "International" turnīra finālā ar rezultātu 6-4, 6-1 uzvarēja Vācijas tenisisti Jūliju Gērgesu.

Latvijas tenisistei šis ir pirmais WTA tituls kopš 2017. gada septembra un trešais karjerā. Ostapenko uzvarējusi arī "French Open" un Seulas WTA "International".

"Protams, ir lieliski sezonu noslēgt ar izcīnītu titulu. Ļoti izbaudīju šo nedēļu. Domāju, ka šodien nospēlēju ļoti labi. Ir patīkami šādā veidā noslēgt gadu," WTA mājaslapā citēta Ostapenko.

Latvijas tenisiste otro nedēļu pēc kārtas sasniedza finālu. Nedēļu iepriekš viņa iekļuva Austrijā notikušā Lincas WTA "International" turnīra finālā, kur gan nācās atzīt pretinieces pārākumu.

"Sasniedzot finālu iepriekšējā nedēļā, uz šo turnīru ierados ar daudz lielāku pārliecību," atzina Ostapenko.

"Zināju, ka viņa (Gērgesa) ir lieliska spēlētāja. Zināju, ka viņa ļoti labi servē, tāpēc gatavojos cīņai," norāda Latvijas tenisiste.

"Zināju, ka šis būs grūts mačs. Sākumā viņa servēja neticami. Kad ieguvu iespēju lauzt viņas servi, es to izdarīju un sāku justies vēl pārliecinošāk, it sevišķi par savu servi. Domāju, ka šodien labi servēju."

Mariona Bartoli
Mariona Bartoli Foto: WTA LINZ (Facebook)

Ostapenko otro turnīru sadarbojās ar Francijas bijušo tenisisti Marionu Bartoli, kura 2013. gadā triumfēja Vimbldonas čempionātā.

Bartoli vadībā Ostapenko uzvaru un zaudējumu bilance ir 9-1.

"Viņa mani ļoti atbalsta. Viņa sniedz man ļoti daudz pozitīvu lietu. Viņa cenšas mani noskaņot pozitīvi, cik vien iespējams," atklāja Ostapenko.

"Dažreiz varu kļūt negatīva, ja lietas nenotiek tā, kā es gribētu. Bet šīs divas nedēļas viņa man ļoti palīdz. Esmu priecīga, ka viņa ir man līdzās," piebilda Latvijas tenisiste.

Pašlaik 35 gadus vecā Bartoli karjeras laikā pasaules vienspēļu rangā spēja sasniegt 7. vietu.  Kopumā viņai ir 8 vienspēļu WTA turnīru tituli.

Interesanti, ka Bartoli ir strādājusi par reportieri un spēļu komentētāju televīzijā. Viņa intervēja Ostapenko uz laukuma uzreiz pēc Latvijas tenisistes vēsturiskās uzvaras 2017. gada "French Open" turnīrā.

Bartoli šī ir pirmā pieredze treneres darbā ar elites klases tenisisti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu