"Rīgas" hokejisti otro spēli pēc kārtas uzvar MHL čempioni

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: www.hkr.lv

Latvijas komanda "Rīga" Jaunatnes hokeja līgas (MHL) regulārā čempionāta spēlē pirmdien viesos svinēja otro uzvaru pēc kārtas pār titulēto Jaroslavļas "Loko".

Rīdzinieki viesos ar 2:2 (1:0, 1:1, 1:1) pārspēja Jaroslavļas "Loko", kas pēdējos četros gados trīs reizes kronēta par MHL čempioni.

Vadībā rīdziniekus 13.minūtē ar saviem sestajiem vārtiem sezonā izvirzīja Bulats Gaļimovs, kad rupji savā zonā kļūdījās mājinieki, uzdāvinot viņam ripu. Plaukstas metiens vārtu augšējā stūrī bija nevainojams.

Izlīdzināja rezultātu 26.minūtē Jegors Maņins ar precīzu plaukstas metienu tuvajā stūrī - 1:1. 32.minūtē "Rīga" hokejisti realizēja vairākumu, pēc Arvila Bergmāna un Jāņa Švanenberga piespēlēm vārtus iemetot Denisam Fjodorovam. Vārtu priekšā prasmīgi mājinieku vārtsargam Jegoram Gorškovam saskatīt notiekošo laukumā traucēja Kārlis Bucenieks.

Arī šoreiz "Loko" atspēlējās, 43.minūtē vārtus gūstot Stepanam Ņikuļinam. Tomēr 37 sekundes pirms pamatlaika beigām uzvaru ar saviem otrajiem vārtiem mačā nedaudz kuriozā veidā izrāva Fjodorovs. Pēc Ričarda Grīnberga piespēles Fjodorovs iegāja zonā un meta pa vārtiem. Ripa trāpīja pa vārtu stabiņu, atleca no tā, atsitās pret Gorškovu un ieslīdēja vārtos - 3:2.

Rīdzinieku vārtsargs Jānis Voris šajā mačā atvairīja 36 no 38 pretinieku mestajām ripām.

Nākamās desmit spēles "Rīgas" klubam savā laukumā, pirmās no tām - 28. un 29.oktobrī ar Maskavas "Spartak".

"Rīga" hokejisti šosezon 21 aizvadītajās spēlēs iekrājuši 29 punktus, kas Rietumu konferencē dod otro vietu, apteidzot "Loko", kas aizvadījusi par trim cīņām mazāk.

Par "Rīga" galveno treneri šovasar tika apstiprināts Raimonds Vilkoits, bet viņam asistē Aleksandrs Ņiživijs. Tikmēr par vārtsargu treneri strādā Nikolajs Žurkovs, savukārt par komandas menedžeri turpinās strādāt Juris Opuļskis.

Pirmajās piecās sezonās "Rīgas" komanda spēja sasniegt MHL izslēgšanas turnīru, tomēr nākamās četras sezonas pēc kārtas vienībai gads noslēdzās jau pēc regulārā turnīra.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu