Štelmahera un Šķēles Tallinas "Kalev"/"Cramo" pārspēj Eirolīgas klubu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Aigars Šķēle
Aigars Šķēle Foto: vtb-league.com

Latvijas trenera Roberta Štelmahera vadītā un Aigara Šķēles pārstāvētā Tallinas "Kalev"/"Cramo" pirmdien Vienotās līgas mačā savā laukumā pārspēja Eirolīgas komandu no Sanktpēterburgas.

"Kalev"/"Cramo" savā laukumā ar rezultātu 84:80 (19:15, 22:26, 22:21, 21:18) pārspēja Sanktpēterburgas "Zenit" komandu.

Gandrīz visu pirmo puslaiku vadībā bija mājinieki, bet Sanktpēterburgas basketbolisti šķietami izšķirīgu pārsvaru ieguva trešās ceturtdaļas sākumā, otrā puslaika sākumā gūstot deviņus bezatbildes punktus un panākot 50:41 savā labā. Mājinieki atspēlējās un kopš 29.minūtes vairs ne brīdi nebija iedzinējos.

Šķēle laukumā pavadīja 31 minūti un 33 sekundes, kuru laikā iemeta divus no trijiem divpunktu metieniem un četrus no septiņiem tālmetieniem. Tāpat viņš izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, divreiz rezultatīvi piespēlēja, sakrāja divas personiskās piezīmes, tika pie efektivitātes koeficienta 15 un +/- rādītāja 1.

"Kalev"/"Cramo" ar trim uzvarām četrās spēlēs dala otro līdz ceturto vietu līgā, bet "Zenit" ar bilanci 2-2 atkāpusies uz astoto vietu.

Šajā Vienotās līgas sezonā regulārajā turnīrā startē 13 komandas, aizvadot divu apļu turnīru un pēc tam astoņām labākajām kvalificējoties "play-off" cīņām. Turnīrā startē deviņas Krievijas komandas, kā arī pa vienai vienībai no Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas. Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, turnīrā nepiedalās "VEF Rīga" komanda.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem tika kronēti Maskavas CSKA basketbolisti, kuri finālsērijā ar 3-0 pārspēja "Himki" vienību. CSKA basketbolisti Vienotajā līgā triumfējuši astoņas sezonas pēc kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu