Modričs un Neimars nepretendē uz "Ballon D'Or" balvu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Luka Modričs
Luka Modričs Foto: AFP/SCANPIX

Par Eiropas labāko futbolistu 2018./2019.gada sezonā vairs nevar kļūt ne horvāts Luka Modričs, ne pasaules dārgākais futbolists brazīlietis Neimars, jo pirmdien Parīzē viņi netika nominēti aizvadītās sezonas labāko futbolistu skaitā.

Pirmdien Francijas žurnāls "France Football" nosauca futbolistus, no kuru skaita tiks noskaidrots labākais Eiropas spēlētājs 2018./2019.gada sezonā. Viņu vidū nav ne šīs balvas pašreizējā īpašnieka Modriča, ne pasaules dārgākā futbolista Neimara, kurš sezonu aizvada Parīzē.

Modriča panākums pirms gada bija saistīts ar Horvātijas izlases iekļūšanu 2018.gada Pasaules kausa finālā, pārtraucot 11 gadus ilgušo portugāļa Krištianu Ronaldu un argentīnieša Lionela Mesi valdīšanu.

Savukārt Parīzes "Sain-Germain" pārstāvis Neimars, kurš klubam 2017.gadā izmaksāja 222 miljonus eiro, neiekļuva labāko 30 spēlētāju sarakstā pēc sezonas, kurā viņa sniegumu aizēnoja savainojumi, diskvalifikācija un polemika ar klubu.

Mesi tāpat kā Megana Rapino sieviešu konkurencē nesen savā īpašumā ieguva FIFA labākā spēlētāja balvu, kas tika atdalīta no "Ballon D'Or" jeb "Zelta bumbas" balvas 2016.gadā.

Kā viens no retajiem aizsardzības spēlētājiem, kurš varētu iegūt balvu, ir 28 gadus vecais nīderlandietis Virgils van Deiks, kurš kopā ar "Liverpool" tika pie Čempionu līgas trofejas. Pēdējais aizsargs, kam tas izdevās, bija itālietis Fabio Kanavaro 2006.gadā. Toreiz tas bija tikai ceturtais tāds gadījums kopš balvas dibināšanas 1956.gadā.

Protams, par savu sesto balvu cīnīsies arī Ronaldu un Mesi.

Savukārt Francijas čempionāta labākais pagājušās sezonas vārtu guvējs Kilians Mbapē no Parīzes "Saint-Germain" ir iekļauts 30 labāko skaitā, taču nevarēs aizstāvēt savu pagājušā gada titulu kā labākais jaunais spēlētājs. Raimona Kopā balva tiks kādam citam, jo tā paredzēta futbolistiem līdz 21 gada vecumam. Mbapē svinēs savu 21.dzimšanas dienu 20.decembrī.

Šogad pirmoreiz tiks noteikts Ļeva Jašina balvas ieguvējs labākajam vārtsargam.

Sievietēm Rapino vasarā dominēja Pasaules kausa izcīņā gan laukumā, gan ārpus tā. Viņa dalīja pirmo vietu labāko vārtu guvēju sarakstā un aizveda ASV izlasi līdz uzvarai Francijā.

Šogad labākajai spēlētājai balva tiks pasniegta vien otro reizi. 2018.gadā šādu godu izpelnījās norvēģiete Ada Hēderberga. Viņa pretendē uz balvu arī šogad, kaut gan nepiedalījās Pasaules kausā. Viņas konkurentes ir arī tādas Pasaules kausa zvaigznes kā Austrālijas uzbrucēja Sema Kera, Anglijas pārstāve Lūsija Bronza un Francijas izlases kapteine Amandīne Anrī.

Balvu ieguvēji taps zināmi ceremonijā Francijas galvaspilsētā 2.decembrī, kad būs beigusies 180 pasaules valstu žurnālistu aptauja.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu