Kārlails: Lāpa ir nodota Porziņģa un Dončiča rokās (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis (no kreisās) un Luka Dončičs
Kristaps Porziņģis (no kreisās) un Luka Dončičs Foto: Reuters/ScanPix

Dalasas "Mavericks" galvenais treneris Riks Kārlails pirms komandas pirmās spēles Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionātā pastāstījis, ka uzticas Kristapam Porziņģim un Lukam Dončičam, no kuriem gaida līderu cienīgu sniegumu. 

"Mavericks" naktī uz ceturtdienu (Latvijas laiks) "American Airlines Center" sāks jauno sezonu, uzņemot Dāvja Bertāna pārstāvēto Vašingtonas "Wizards". 

Dalasa sāks jaunu ēru, jo karjeru noslēdzis kluba leģenda Dirks Novickis, kurš "Mavericks" pārstāvēja 21 gadu. Lāpa ir nodota Porziņģa un iepriekšējās sezonas labākā līgas debitanta Dončiča rokās. 

"Viņi [Porziņģis un Dončičs] ir komandas līderi, redzamākie puiši un labākie spēlētāji," kluba mājas lapā sacījis Kārlails. "Tas ir izaicinājumus, kuru viņi uzņem ar prieku."

24 gadus vecais Porziņģis pēdējo NBA regulārā čempionāta spēli aizvadīja 2018. gada 7. februārī, kad pārstāvēja Ņujorkas "Knicks". Tajā vakarā viņš iedzīvojās smagā ceļgala savainojumā. 

"Var teikt, ka viņš ir izsalcis," par Porziņģi sacīja viens no "Mavericks" snaiperiem Sets Karijs. "Viņš bez basketbola bijis vairāk nekā gadu. Ir atgriezies vesels un nav izlaidis nevienu dienu. Porziņģa attieksme ir patiešām nopietna, profesionāla. Savam vecumam viņš ir gudrs un būs patīkami spēlēt kopā."

Pret "Wizards" nepiedalīsies "Mavericks" garā gala spēlētājs Dvaits Pauels, kurš dziedē muskuļa savainojumu.  

"Viņš dara visu," par Porziņģi teica 20 gadus vecais Dončičs. "Viņš gūst punktus, vāc bumbas zem groziem, ir satriecošs. Porziņģis nekļūdās metienos, priecājos ar viņu kopā spēlēt. Mums jāspēlē ar prieku."

Kārlails uzskata, ja: Porziņģis būs tikpat labs spēlētājs, kā pirms savainojuma gūšanas, "Mavericks" būs pa spēkam iekļūt izslēgšanas turnīrā. Tiesa, ESPN apskatnieki Dalasai neparedz vietu regulārā čempionāta spēcīgāko astoņu komandu vidū Rietumu konferencē. 

"Nedomāju, ka ceļgals man sagādā raizes," norādīja Porziņģis. "Spēlēšu savu spēli ar prātu un neparko citu nedomāšu. Gūšu prieku no basketbola."

Gatavojoties sezonai, Porziņģis piedalījās četrās pārbaudes spēlēs, "Mavericks" sastāvā laukumā vidēji pavadot nepilnas 23 minūtes, gūstot 16,0 punktus un izcīnot 9,5 atlēkušās bumbas. Latvijas basketbolistam gan nesekmējās ar metienu precizitāti (2p. 39,3% un 3p. 28,6%). Viņš regulāri uzbruka no tālās distances, vidēji spēlē izpildot septiņus trīspunktu metienus.

"Viņam veicies ārkārtīgi labi. Dienu no dienas viņš ir procesā. Katru dienu viņš strādā, lai uzlabotu savu ritmu, labāk justos, labāk saprastos ar komandas biedriem. Viņš ieguldījis neticami daudz darba. Daudz darījis, lai nonāktu pozīcijā, kādā ir pašlaik."

NBA jaunā sezona sākās naktī uz trešdienu pēc Latvijas laika. 

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu